Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Yalova CHP Milletvekilli Tahsin Becan: "CHP bağımsızlık, demokrasi ve çağdaşlık mücadelesinin öncüsüdür"CHP Milletvekilli Tahsin Becan: "CHP bağımsızlık, demokrasi ve çağdaşlık mücadelesinin öncüsüdür"

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, partisinin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Becan, CHP'nin bağımsızlık, demokrasi ve çağdaşlık mücadelesinin öncüsü olduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Yalova CHP Milletvekilli  Tahsin Becan: "CHP bağımsızlık, demokrasi ve çağdaşlık mücadelesinin öncüsüdür"CHP Milletvekilli  Tahsin Becan: "CHP bağımsızlık, demokrasi ve çağdaşlık mücadelesinin öncüsüdür"

CHP'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, partisinin Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne kadar Türkiye'nin bağımsızlık, demokrasi ve çağdaşlık mücadelesinde öncü rol oynadığını vurguladı. Becan, CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetin kurucu kadrolarından devraldıkları mirası yeni yüzyıla taşıyacaklarını belirtti.Becan, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Biz; 4 Eylül 1919’da toplanan ve ilk kurultayımız olarak kabul ettiğimiz Sivas Kongresi’nde 'Ya İstiklal Ya Ölüm!' parolasıyla yola çıkan Kuvayı Milliyecilerin safında yer alan, bağımsızlık inancından bir an olsun ödün vermeyen halkımızla emperyalizme karşı göğüs göğüse çarpışan Mustafa Kemal’in askerleriyiz. 23 Nisan 1920’de dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yedi cihana yayılan 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yemininin sadık neferleriyiz. Bu bilinç ve inançla, 29 Ekim 1923’te, bu gök kubbe altında al bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandırmak için ekonomik ve siyasal bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan ederek, cumhuriyetimizi kurduk. Biz; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetimizin kurucu kadrolarından devraldığımız bu kutlu mirası, ülkemizin ikinci yüzyılına taşıyan kadrolar olarak milletimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Ülkemizde tam demokrasi ve iktisadi bağımsızlık mücadelesinin özgün temsilcisi olmaktan gurur duyuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bir asırdır emeğin, özgürlüğün, halkın ve haklının sesi olarak Altıoklu bayrağımızı şerefle dalgalandırıyor. Biliyoruz ki bugün; Cumhuriyetimizin ve partimizin ikinci yüzyılında sorumluluğumuz her zamankinden büyük ve tarihidir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni var eden Altıok’umuzun tarihin akışını değiştiren siyasi programının rehberliğinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla adım atarken, Türkiye'nin her köşesinde laik devlet yönetimini, adaleti, eşitlik ve halk iradesinin mutlak egemenliğini yeniden hâkim kılmak için anayasamıza sadakatten ayrılmadan, yılmadan, yorulmadan yüz yıl önceki heyecan ve inançla çalışma kararlılığındayız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yıl dönümünde, ömrünü çağdaş Türkiye davasına adayan Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Deniz Baykal’dan bizlere miras kalan ilkeler ışığında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma görevini Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde hayata geçirme azmindeyiz. 100'üncü yaşımız hepimize kutlu olsun."
Becan, CHP'nin kuruluş tarihi olan 9 Eylül'ün aynı zamanda İzmir'in kurtuluşu olduğunu da hatırlatarak, "Bu anlamlı günde partimizin kuruluşunu kutlarken, İzmir'in kurtuluşunu da coşkuyla kutluyoruz. İzmir'in düşman işgalinden kurtulmasında büyük emeği olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.