Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanju Özcan hakkında son karar verildi: Kesin olarak ihraç edildi!

Geçtiğimiz aylarda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP’den ihracına karar verilmişti. Tanju Özcan İhraç kararının iptaline ilişkin dava açmıştı ve o davada nihai karar açıklandı. Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP'den ihracına ilişkin kararın iptali için yaptığı itirazı reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Tanju Özcan hakkında son karar verildi: Kesin olarak ihraç edildi!

Bolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan belediye meclis toplantısında AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle disipline sevk edilmişti. Seçimlerin ardından ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine sert ve ağır eleştirilerde bulunması üzerine Özcan 26 Temmuz 2023 tarihinde partiden ihraç edilmişti.

tanju özcan kesin olarak ihraç edildi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Özcan'ı Hacer Çınar’a yönelik sözlerinden dolayı Haziran 2022'de "kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti.

Özcan ile ilgili karar 26.07.2023 tarihinde verilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

tanju özcan CHP

Tanju Özcan ihraç kararının iptali için dava açarak . Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Fakat mahkeme Özcan’ın bu itirazını reddetti.

CHP'nin parti avukatı Celal Çelik kararı sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın haksızlığı, davranış ve söylemlerinin ihracını gerektirdiği Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesince tescillendi!

İhraç kararına karşı Tanju Özcan'ın açmış olduğu davanın bugünkü son duruşmasında; İhraç Kararının hukuka uygun olduğu belirtilerek, Tanju Özcan'ın açtığı davanın reddine karar verildi!

Mahkemece verilen kararın kesin nitelikte olması nedeniyle, bu karara karşı itiraz yolu da bulunmamakta..."

Kararın ardından Tanju Özcan kendi sosyal medya hesabından CHP yönetimini ağır sözlerle eleştirmeye devam etti. Özcan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sezgin Tanrıkulu gibi terör örgütlerini meşrulaştıran, Orhan Sarıbal gibi Dersim Katliamı ifadelerini kullananları, sözde Ermeni Soykırımını tanıyanları, özetle Atatürk düşmanlarını besleyip palazlandırdılar. Benim gibi samimi Atatürkçüleri, Türk Milliyetçilerini kapının önüne koydular. İhraç kararım kesinleşti.10 Aralıkçılar, Sorosçular, FETÖ’cüler, HDP’li bölücüler ve Kılıçdaroğlu ve aveneleri artık kına yakabilirler"

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.