Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dakika: Kulisleri karıştıran açıklama! 15 belediye başkanı ve 2 milletvekili AK Parti'ye geçiyor

Ankara kulisleri bazı ilçe ve belde belediye başkanlarının AK Partiye geçeceği iddiasıyla çalkalanıyordu. AKP'ye katılımların olacağına dair iddialar tartışma yaratırken AKP'den resmi açıklama geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ, 2 milletvekili ve 15 belediye başkanının partiye katılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 13:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Son dakika: Kulisleri karıştıran açıklama! 15 belediye başkanı ve 2 milletvekili AK Parti'ye geçiyor

Yerel seçimlerde belediyelerin çoğunluğunu alan CHP, uzun yıllar sonra ilk kez belediye çoğunluğunun elde etmişti. AKP ise 20 yılın ardından 2. parti konumuna geçmişti. Bu değişimin ardından iktidar ve CHP belediyeleri arasında çekişmeler yaşanırken AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, başka partilerden 15 ilçe ve belde belediye başkanı, 2 milletvekilinin AKP'ye katılacağını açıkladı. 

Dağ, partisinin 23. kuruluş yıl dönümü programı hazırlıklarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Hamza Dağ, AK Parti’ye yeni katılımlar olacağını belirterek, “Yarın hem belediye başkanı hem de milletvekili noktasında katılımlar olacak" dedi.

Dağ, katılımların 15’nin belediye başkanı, 2’sinin ise milletvekili olduğunu belirterek, “Bu partimiz açısından ilk değil, son da olmayacaktır. 85 milyon vatandaşımızı kucaklamak suretiyle AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Hizmet kervanına destek olmak isteyen herkes, bizimle diyalog içinde oluyor. Biz bu durumda hem parti ilkemizi hem de katılım sağlamak isteyenlerin hukukunu koruyacak şekilde süreç yönetimi yapıyoruz.” diyen Dağ, sürecin tamamlanmasıyla isimlerin açıklandığını belirtti.

"15 BELEDİYE BAŞKANI VE 2 MİLLETVEKİLİ PARTİYE KATILACAK"

Hem ilçe ve belde belediye başkanı hem de milletvekili olan yeni isimlerin AK Partiye katılacağını ifade eden Dağ, “Bu partimiz açısından ilk değil, son da olmayacaktır. 85 milyon vatandaşımızı kucaklamak suretiyle AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz. Sayı olarak artma ihtimali var. Belediye başkanlığında 15 veya daha fazla ilçe ve belde belediye başkanı noktasında katılımlar var. Milletvekili olarak 2 var. Bugün içinde bazı görüşmeler var.” şeklinde konuştu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.