Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasi partilerin kesin aday listeleri için son tarih 20 Şubat!

Yerel seçimlere bugünden itibaren tam 2 ay kaldı. Türkiye genelinde seçim süreci başlarken partilerin henüz aday belirlemediği il ve ilçeler mevcut. AKP aday belirleme sürecini ve aday tanıtım sürecini tamamladı, seçim propagandası AK Parti’de resmen başladı. CHP ise henüz bazı il ve ilçelerde adaylarına karar veremedi, aday belirlediği bazı illerde ise tepkilerin odağı oldu. YSK’dan yapılan son açıklamaya göre partilerin kesin aday listelerini 20 Şubat’ta teslim etmeleri gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 13:21
Kaynak: Hilal Baldemir
Siyasi partilerin kesin aday listeleri için son tarih 20 Şubat!

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçime ilişkim seçim takvimi 1 Ocak’ta işlemeye başlamıştı. Partiler seçim takvimine göre seçim sürecini yürütmeye devam ederken aday belirleme süreci bazı partiler için hala devam ediyor.

YSK’nın seçim takvimine göre seçmen kütükleri 7 Şubat'ta kesinleşecek. Seçmenin oy vereceği yer ve sandıklar ise, 7-11 Şubat arasında belirlenecek.

İlçe seçim kurulları tarafından seyyar sandık oluşturma, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıklara kaydının yapılması ve seçmenin ilişkilendirileceği sandık kurulunun belirlenmesine 12 Şubat tarihinde başlanacak.

Kesin aday listeleri 20 Şubat saat 17.00'ye kadar teslim edilecek

Yerel seçime ilişkin siyasi partilerin ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ilişkin aday listelerini ilçe seçim kurullarına; büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday kesin listelerini il seçim kurullarına 20 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar teslime edecek.

Seçime bağımsız girecek adaylar da başvurularını en geç 20 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar il ve ilçe seçim kurullarına yapabilecek.

Siyasi partilerin, aday listelerinde bulunan eksiklikler olması halinde partiler bu eksikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar da dahil olmak üzere geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi de başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta resmi olarak ilan edilecek.

Seçime ait birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına ise 3 Mart'ta başlanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.