Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener yerel seçimler için açıklamalarda bulundu: “Elimizi taşın altına koyacağız” DP yerel seçimde kimi destekleyecek? DP Yalova'da ittifak yapacak mı? DP Yalova Belediye başkanı kim olacak?

Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener, Mart 2024 yerel seçimleri hakkında basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener yerel seçimler için açıklamalarda bulundu: “Elimizi taşın altına koyacağız” DP yerel seçimde kimi destekleyecek? DP Yalova'da ittifak yapacak mı? DP  Yalova Belediye başkanı kim olacak?

Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener açıklamasında ilk olarak seçimlerin barış, kardeşlik ve huzur içerisinde, vatana ve millete hayırlar getirilmesini diledi. Mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri hakkında değerlendirme yapan Görener, “Çok şükür önemli bir olumsuzluğa şahitlik etmeden geride bıraktık. Çok köklü demokratik kurumsal geçmişi olan bir ülkeyiz. Sistemler değişse bile demokrasimiz ve cumhuriyetimiz ayakta kalmayı her şartta başarmıştır” dedi.
Görener, içerisinde bulunulan dönem itibariyle siyasi partilerin dayanışma içerisinde seçimlere gitmesinin tercihten ziyade mecburiyet haline geldiğini belirtti. “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı hakkında tam olarak istediği neticeyi alamamıştır” diyen Görener, “Bu duruma suçlu tayin etmek, ittifakı oluşturan unsurlardan birisini müsebbip olarak görmek hem gerçekçi olmayacaktır hem de vicdani bir yaklaşım değildir. Başarılı olunduğu takdirde nasıl ki başarıya herkes sahip çıkacak idiyse, şayet ortada bir başarısızlık varsa, başarısızlıkta da herkesin kendince payı vardır ve bu süreç artık geride kalmıştır. Biz, Demokrat Parti olarak Cumhur İttifakı karşısında reel sonuçların birlikte hareket edilerek elde edileceğine inanıyoruz. Bugüne kadar Millet İttifakını oluşturan ve ittifakın sağlıklı bir şekilde genel seçimlere iştirak etmesini sağlayan unsurlara, müttefiklerimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi bildiriyorum. Bizlere inanarak Millet İttifakı için oy kullanan, gönül veren aziz milletimizin sağduyulu fertlerine de ayrı ayrı teşekkürlerimizi, saygılarımızı, sevgilerimizi bildiriyorum” şeklinde konuştu.
Mart 2024 yerel seçimlerinde, Cumhur İttifakı karşısında netice almanın yolunun birlikte hareket etmekten geçtiği ön görüsü ile birlikteliğin devamı noktasında yerelde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirten Görener, “Bu uğurda her ortamda, her şartta, her kesim ile görüşmelere açık olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi ve “Yalova’nın bir dönem daha yandaş siyasetine kurban edilmemesi için taşın ağrılığına bakmaksızın altına elimizi koyacağımızı ayrıca belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.
Yalova’nın coğrafi konumu, güzellikleri, kültür dokusu, tarımı ve turizmi ile Türkiye’nin en önemli illerinden birisi olduğunu dile getiren Görener, “Yalova’mızın liyakatsiz ve adaletsiz eller tarafından kirletilmesine daha fazla seyirci kalamayız. Adına ve şanına yakışır bir şekilde Atatürk’ümüzün de şehri olan bu güzide kentimizde halkımıza şanıyla, şerefiyle hizmet edebilecek birçok hemşehrimiz mevcuttur. Bizim sorumluluğumuz her kesimi kucaklayabilecektir. Önümüzdeki dönemde neyi nasıl görmek istiyorsanız Demokrat Partisi olarak ona hizmet edeceğimizden şüpheniz olmasın. Vatandaşın görmek istediği bir Yalova için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

Murat Can Aytemür

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.