Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağyolu, Yalova Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu, “Yalova’nın ilk kadın belediye başkanı olmak istiyorum”

Genel seçimde CHP’den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Derya Sibel Dağyolu, partisinden Yalova Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Dağyolu, “Yalova’nın ilk kadın belediye başkanı olmak istiyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 16:11
Kaynak: Murat Can Aytemur
Dağyolu, Yalova Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu, “Yalova’nın ilk kadın belediye başkanı olmak istiyorum”

Derya Sibel Dağyolu, CHP’den Yalova Belediye Başkanlığı için resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Parti binasında CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ve CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın da katıldığı bir törenle adaylık başvuru formunu teslim eden Dağyolu, Yalova’nın ilk kadın belediye başkanı olmak istediğini ifade etti.

Yalova için elinden gelen ne varsa yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Dağyolu, “Bugün CHP’den Yalova Belediye Başkan aday adaylığımı açıklıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün benim kentimdir dediği şehirde Yalova’nın ilk kadın belediye başkanı olma onurunu yaşamak isterim. Yalova’nın sorunlarını çok iyi biliyorum ve belediye başkanı seçilirsem bu sorunların ortadan kaldırılması ve şehrin en iyi şekilde yönetilmesi için elimden gelen ne varsa yapacağım. Çalışma ekibimiz ve Yalovalı hemşerilerimizle vatandaşlarımıza eşit hizmet götürerek demokratik katılım ve ortak akıl ile yola çıkıyoruz. Ekibimizle birlikte çok heyecanlıyız. Yalova’yı çok daha güzel bir konuma getirmek için tüm benliğimle çalışacağım” dedi.


“Kadınlar siyasette daha fazla paya sahip olmalıdır”
CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı da, başvurusundan dolayı Derya Sibel Dağyolu’nu kutladı. Kadınların siyasette daha fazla yer almasında erkeklere büyük bir pay düştüğünü vurgulayan Doğancı, “Kadınlarımız siyasette daha fazla olmasında en büyük pay biz erkelere düşüyor. Onların önünü açmak, pozitif ayrımcılık yapmak onların siyasette daha aktif olmalarının sağlamamız lazım. Kadın elinin değdiği yer güzelleşir derler ya. Ben onun elinin değmesi ile Yalova’nın daha güzel bir yer olacağına inanıyorum. Yalova’mıza, partimize ve kendisine hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


“Neden kadın belediye başkanımız olmasın”
Yalova’nın Türkiye’nin ilk kadın valisinin görev yaptığı il olduğuna dikkat çeken CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ise, “Kendisi genel seçimde milletvekili aday adayı oldu. O esnada kendisini daha yakından tanıma imkanı buldum. Derya Sibel Dağyolu aday olamadığı halde küsmedi ve hep bir adım arkamızda yürüdü. Kadınların önünü açmak lazım. Kadınlara hangi görev verilse en iyi şekilde yaparlar. Bunu kıstas aldığımızda her yerde kadınlara bir ayrıcalık yapmak lazım. Türkiye’nin ilk kadın valisi Yalova’da görev yaptı. Valimiz halen kadın, Cumhuriyet Başsavcısı kadın. Peki neden bir kadın belediye başkanı olmasın. Ben bu anlamda CHP adına gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.