Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova Örgütü Yalova Bayburt Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geceye katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Örgütü, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümü nedeniyle Yalova Bayburt Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geceye katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 03:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 03:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
CHP Yalova Örgütü Yalova Bayburt Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geceye katıldı

21 Şubat 1918’de yaklaşık olarak iki yıl Rus işgali ve sonrasına Ermeni mezaliminde kalan Bayburt, Türk kuvvetleri tarafından kurtarıldı. Böylece bölgede Rus işgalinin ve de Ermeni katliamının izleri yok edildi. 17 Şubat 2024 Cumartesi günü Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü münasebetiyle Yalova Bayburt Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gece düzenlendi. Düzenlenen geceye CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, il yöneticileri ve belediye meclis üyesi adayları katılım sağladı.

Yalova Bayburt Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen gece sonrasında açıklamada bulunan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Mehmet Gürel sözlerinde, “Kahramanlar eli Bayburt Otağı Şehitler yurdudur bizde Kop Dağı Bizim elin vardır bahçası bağı İçinde sallansın sunalar Bayburt” demiş türküde. Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen geceye katıldık. Geceden dolayı Yalova Bayburt Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ve tüm Bayburtlu hemşehrilerimizi kutluyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur





 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.