Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova'da Özgür Özel'in çağrısına vurgu yapıldı: Ya geçim olacak ya seçim olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in 9 Temmuz 2024 Salı günü akşam saat 21.00’da "Ayağa kalk Türkiye!" diyerek yaptığı çağrıyla, ışıkları kapatıp açma daveti üzerine Yalova’da da ışıklar kapatılıp açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 12:02
Kaynak: Murat Can Aytemur
CHP Yalova'da Özgür Özel'in çağrısına vurgu yapıldı: Ya geçim olacak ya seçim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de; asgari ücretliye, emekliye ve çiftçiye zam için dikkat çeken bir çağrıda bulundu. "Ayağa kalk Türkiye!" Sloganıyla yapılan bu çağrıda, 81 ilde eş zamanlı olarak saatler 21.00’ı gösterdiğinde evlerin ve dış mekanlarda yer alan işletmelerin ışıkları kapatılıp açıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bizzat kendisi de Ankara Milletvekilleri ile birlikte bu eyleme katıldı.

‘’Ya geçim olacak ya seçim olacak!’’

Özel sözlerinde, ‘’Elektriğe zam yapanlara, iğneden ipliğe her şeye zam yapıp da emekliye ve emekçiye zam yapmayanlara, çiftçiyi ve esnafı bu durumda bırakanlara itirazımızı yükseltiyoruz ve ışıkları kapatıp açıyoruz. Biz bu eylemi Ankara’da Bütün Ankara Milletvekillerimizle birlikte başlatıyoruz. Ayağa kalk Türkiye, ya geçim olacak, ya seçim olacak!’’ ifadelerine yer verdi.

Yalova’da ışıklar kapatıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla gerçekleşen eyleme, CHP Yalova Örgütü de sessiz kalmadı. CHP Yalova İl Başkanı İ. Erdem Doğancı da parti il binasında bir konuşma gerçekleştirdi ve devamında ise ışıkları kapatıp açma eyleminde bulundu. Doğancı burada yaptığı konuşmada, ‘’Emeklilerimizi, emekçilerimizi yüksek enflasyona ezdirmemek için, onları zamların atında boğmamak için, gençlerimize umut olmak için, işçinin hakkını aldığı, asgari ücretin gerekli zam oranında arttırıldığı, bir emekli maaşının ise en az asgari ücretle eşdeğer olduğu güne kadar mücadelemiz devam edecek. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in çağrısıyla saat 21.00 itibariyle, ışıklarımızı açıp kapatıyoruz. Ya geçim ya seçim diyoruz’’ diye belirtti.

Yalova’da diğer ilçe başkanlıklarında da eylem eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Başkan Doğancı tüm Yalovalıları ışıkları kapatıp açma eylemine davet etti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.