Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li 3 Belediye Başkanı Topun Ağzında! Özel onları işaret etti!

Özgür Özel CHP Genel Başkanı seçildikten sonra hızlıca yerel seçimler için çalışmalara başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçimlere dair yaptırdıkları anketlere dikkat çekerek ''2019'a göre geriye giden 3 isim var'' şeklindeki açıklamasıyla gündemde bomba etkisi yarattı. Özel isim vermedi fakat kulislerde bu isimlerin Hatay, İzmir ve Muğla belediyeleri olduğu konuşuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 12:43
Kaynak: Hilal Baldemir
CHP’li 3 Belediye Başkanı Topun Ağzında! Özel onları işaret etti!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel koltuğa geldikten hemen sonra yerel seçimler için kolları sıvadı. Özel mevcut 11 CHP Belediyesine dair anket çalışmaları yaptırdı ve bu anket sonuçları ile ilgili "2019'a göre geriye giden 3 isim var" açıklamasında bulundu. Özel’in açıklamadığı bu belediyelerin İzmir, Muğla ve Hatay olduğu iddia edildi.

"3 Büyükşehirde geriye gidiş var"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Meclis'teki makamında gazetecilerle bir araya geldi ve sorularını yanıtladı. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere sayılı zaman kala Özgür Özel’den seçimlerle ilgili dikkat çeken bir değerlendirme geldi. CHP'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesinden sadece üçünün seçildiği güne göre geriye gittiğinin altını çizen Özel, Ankara ve İstanbul'da bir sorun yaşamadıklarını dile getirdi. Özel, bu üç şehir dışında kalan 8 büyükşehirde anket yapılacağını belirtti.

İddiaların odağında İzmir, Hatay ve Muğla var!

Özgür Özel yaptığı açıklamada bu üç belediyeye dair herhangi bir bilgi vermedi fakat Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, başarısız bir tablo çizen 3 belediye başkanının, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş olduğu iddia ediliyor.

CHP’nin mevcut belediye sayısı 11

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi şu an mevcut olarak elinde 11 belediye bulunduruyor. Bu belediyeler, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.