Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul İl Kongresi ne zaman? CHP İl Kongresi'nde kimler aday? CHP il kongresi öncesinde yaşananların perde arkası ne?

CHP'de Kurultaya sayılı günler kala olaylı kongreler sonrasında en fazla Kurultay delegesine sahip İstanbul'u kimin yöneteceği merak konusu oldu. CHP İstanbul il kongresi öncesinde işte yaşanan olaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2023 00:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
CHP  İstanbul İl Kongresi ne zaman? CHP İl Kongresi'nde kimler aday? CHP il kongresi öncesinde yaşananların perde arkası ne?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi sonrasında CHP'de sular bir türlü durulmuyor.

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim hareketinin başında olduğu iddia edilirken, CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlığa talip olmasının yankıları hem parti içinde hem de parti dışında  halen sürüyor. 

Gözler İstanbul İl Kongeresi'nde

CHP'de yaşanan olaylı kongrelerden sonra gözler İstanbula çevrildi. En fazla kurultay delegesine sahip olan CHP İstanbul İl Kongresinde başarı sğlamak her iki aday için daha da önemli  hale geldi. Parti kulislerinde de "İstanbul'u alan  Genel Başkanlığı kazanır" sözlerinin iki adayın iştahını daha da kabartan bir hale getirdi.
8 Ekim pazar günü yapılacak olan CHP İstanbul İl Kongresi'nde ikinci  aday kulislerde adeta şok etkisi yarattı. Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in İl Başkanlığı'na talip olduğunu açıkladıktan sonra eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da aday olduğunu açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu kimden yana

Canan Kaftancıoğlu 'fiilen' yürüttüğü CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aldığı ceza nedeniyle siyasi yasağından ötürü yeniden aday olmayacak. CHP'nin siyasi yasaklı kadın  İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasınıda hüsumet olduğu partililerce biliniyor. Yaptığı açıklamalarda da Genel Başkan Kemal Kılııçdaroğlu'na açık destek veren Kaftancıoğlu'nun Cemal Canpolat  için çalıştığı söyleniyor. Önceki günlerdenİstanbul'da ilçe başkanlarıyla toplantı yapan Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu'nu toplantıya çağırmamış Kılıçdaroğlu'na Kaftancıoğlu eşlik etmişti.

Genel Merkez aday çıkarma kararı aldı

27  CHP ilçe başkanının desteğini alan Özgür Çelik'in karşısına, Kemal Kılıçdaroğlu ve en yakın kurmayları olan  Battal İlgezdi, Erdoğan Toprak ve Zeynel Emre eski İl Başkanı Cemal Canpolat'ı çıkarma kararı aldı. Cemal Canpolat'dan önce de kulislerde eski İstanbul Milletvekilli Gürsel Tekin'in adı geçmişti. Ancak Genel Merkez son anda İstanbul'da aday çıkarmama kararından vazgeçip Cemal Canpolat'a tam yetki verdiği öğrenildi.

Canpolat sosyal Medyadan Duyurdu

İstanbul İl Başkan Adayı Cemal Canpolat  kendi sosyal medyasından şu ifadelere yer verdi: "Kuruluşunun 100. Yılında, 100 yıllık çınarın İstanbul İl Başkanlığına adayım. Geçmişte başardık! İstanbul’da bu rejime HAYIR dedik.

Yine başaracağız. Gelin büyük hikayemizi birlikte yazalım… 27 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de tüm yol arkadaşlarımı İstanbul İl başkanlığımıza bekliyoruz." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.