Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Altınova Başkan Adayı Fazlaca, ‘’Kadınlarımız ve çocuklarımız için çok önemli adımlar atacağız’’

Cumhuriyet Halk Partisi Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca, göreve geldiği taktirde kadınlara ve çocuklara yönelik önemli adımlar atılacağından bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 04:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 04:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
CHP Altınova Başkan Adayı Fazlaca, ‘’Kadınlarımız ve çocuklarımız için çok önemli adımlar atacağız’’

Yalova ve ilçelerinde devam eden siyasi hareketlilik, Altınova’da da etkisini sürdürüyor. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala saha çalışmalarını hız kesmeden sürdürmekte olan Cumhuriyet Halk Partisi Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca, aynı zamanda da seçimi kazandığı taktirde hayata geçireceği projeler hakkında önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Fazlaca yapmış olduğu açıklamada, Kadınlara ve çocuklara gerekli önemin verileceği bir belediyecilik anlayışı ile Altınova’yı çok daha iyi bir seviyeye ulaştıracağından bahsetti.

‘’Kooperatifleşme olanaklarını arttıracağız’’

Fazlaca sözlerinde ilk olarak, Altınova’da bir marka yaratacak yöresel ürünleri, tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ürün kalitesini arttırmak ve pazarlama faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla kooperatifleşme olanaklarının artırılacağından bahsetti.

‘’Anne Kart gelecek’’

Göreve geldiği taktirde sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğini belirten Fazlaca, anneler için anne kart uygulamasının başlatılacağını belirtti ve sözlerinin devamında ise, ‘’Anne ve çocuklarımıza düşünen sosyal belediyecilik anlayışıyla, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz anne kartı verilmesi uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu karta sahip olan anneler şehir içi ve Yalova ulaşımında ücretsiz ulaşım hakkına sahip olacak’’ diye ekledi.

‘’Kadın Yaşam Alanı yapacağız’’

Altınova’da sadece kadınlara yönelik bir projeyi hayata geçireceğinden bahseden Fazlaca yapmış olduğu açıklamada, ‘’Sadece kadınlarımıza özel bu projemizde; Danışma merkezi, atölyeleri, çocuk oyun alanı, kreşi, yüzme havuzu, fitness salonu, toplantı salonu, bunun yanında kafeteryası ve diğer birimleriyle tüm ihtiyaçlara cevap verecek kompleks ile kadınlarımız hem yorgunluklarını atacakları, hoşça vakit geçirecekleri kurslar sayesinde de meslek edinerek istihdama katkı sağlayacakları bir sosyal tesise kavuşacaklar’’ dedi.

‘’Kadın Spor Merkezi’’

Kadınların sağlıklı yaşam ve spor yapma konusundaki ihtiyaçlarının farkında olduğunu söyleyen Fazlaca sözlerinde, ‘’Kadınlarımız için özel olarak tasarlanmış Kadın Spor Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Böylelikle kadınlarımız fiziksel ve zihinsel güçlerini keşfederek, motivasyon dolu modern bir spor merkezinde spor yapmanın tadını çıkaracaklar’’ dedi.

‘’El sanatları ve tasarım kursları açacağız’’

1 Nisan sabahından itibaren kurslar anlamında da önemli adımlar atacağını belirten, Cumhuriyet Halk Partisi Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca, cilt bakım ve güzellik kursu, geleneksel el nakışları kursu, giyim kursu, moda tasarım ve stilistik kursu, pasta yapımı ve sunumu kursu, su kabağı işlemeciliği kursu, turistik ve hediyelik eşya yapımı kursu, yağlı boya resim kursu ve seramik kurslarının faaliyete gireceğini söyledi.

‘’Çocuklar için oyun evi’’

Çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimine katkı sağlamak amacıyla bazı çalışmalar gerçekleştireceğinden bahseden Fazlaca, sözlerinin devamında ise, ‘’Renkli ve güvenli malzemelerle donatılmış oyun evi kuracağız. Böylelikle 3-6 yaş arasındaki çocuklarımız hayal güçlerini geliştirecek, sosyal becerilerini arttıracak ve motor becerilerini geliştirebilecekler’’ diye belirtti.

‘’Öğrenciler için tabildot’’

Öğrenciler için de önemli adımlar atacağından bahseden Fazlaca yapmış olduğu açıklamada, öğrenciler için tabildot projesinden bahsetti ve sözlerinde, ‘’Altınova’da ki okullarımıza, belediyenin tahsil ettiği 1 temizlik görevlisi ve aylık temizlik malzemeleri tedarik edilecektir. Artık ailelerimiz yemek ve temizlik konusunda okullara bütçe ayırmak zorunda kalmayacaktır. Bu uygulamayla çocuklarımız daha hijyenik bir ortamda okuyacaklar ve ailelerimizin bütçesi rahatlayacaktır’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Özel çocuklarımız için kurslar açacağız’’

Altınova’da yaşayan, down sendromlu ve özel çocuklar için de çalışmaları olacağını söyleyen Fazlaca, özel çocuklar için daha iyi bir gelecek sunmak ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak adına kurslar açacağını belirtti. Bu kurslarda çocukların gelişimsel ihtiyaçlarına odaklanılarak bireysel öğrenme süreçlerine en uygun desteğin sağlanacağını söyledi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.