Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKP yerel seçim öncesi hızını artırdı! Kuliste birçok isim konuşuluyor!

AKP’nin 7 Ekim’de gerçekleşecek olağanüstü kurultayı sonrası, AKP ve MHP heyetleri iş birliğine yönelik görüşmeleri başlatacak. Henüz heyetler arasındaki görüşmeler başlamadan, her iki partide de “olası adaylar” üzerinden tartışmaların başladığı görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
AKP yerel seçim öncesi hızını artırdı! Kuliste birçok isim konuşuluyor!

Yerel seçimler öncesi kulislerde konuşulan birçok isim varken AKP için en önemli yer olan İstanbul’a yine mevcut Trabzonlu olan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na rakip Karadenizli bir aday çıkarılacağı konuşulanlar arasında.

AKP MHP yerel seçim

Ayrıca AKP’nin, Ankara’da da mevcut Belediye Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşısına, Ankaralı bir ismi aday yapmak istediği de yine kulislerde konuşuluyor.

AKP kulislerinde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir dönem Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, eski AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler’i Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı aday adayları listesinde tuttuğu” konuşuluyor.

Öte yandan AKP’nin yerel seçimlere ittifak ile gireceği MHP kulislerinde ise, “başka bir Ankaralının adının öne çıktığı, bu ismin de bir dönem MHP’de de siyaset yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un olduğu” konuşulanlar arasında.

Bir diğer önemli detay ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’taki genel seçimler için “3 dönem kuralını” uygulamış olması ve buna istinaden mevcut milletvekillerinin yüzde 70’e yakınının liste dışı kalmış olmasıdır.

Hilal Baldemir / Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.