Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“28 Şubat kara bir leke olarak tarihe geçti”

AK Parti Yalova İnsan Hakları Başkanlığı, 27 yıl önce gerçekleştirilen 28 Şubat Postmodern Darbe’nin yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, darbenin insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiği, millet iradesine ve demokrasiye vurulan darbenin millet tarafından bertaraf edildiği vurgulandı

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 12:58
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
“28 Şubat kara bir leke olarak tarihe geçti”

AK Parti Yalova İnsan Hakları Başkanlığı, 28 Şubat Postmodern Darbe’nin 27. yıl dönümünde bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, 28 Şubat’ın, silahlı cunta tarafından, sözde irtica tehdidi ile bütün bir ülkeyi çevrelemeye çalışmak, toplumun çeşitli kesimlerini vesayet ideolojisinin elinde rehin tutmak, insanlık onuruna, akıl ve mantık ilkelerine deli gömleği giydirmek üzere gerçekleştirilen bir darbe olduğu belirtildi.

Açıklamada, darbenin faillerinin “1000 yıl sürecek” yaklaşımı ile savundukları bu karanlık girişimin, değil bin, on yıl bile süremediği, vesayetçilerin hukuksuzluğunun, kirli hesaplarının net bir göstergesi olduğu ifade edildi.

AK Parti Yalova İnsan Hakları Başkanlığı, darbecilerin, İslami kimliğe duydukları derin öfkeyi, sistematik ve kanun dışı vahşi bir militarist dayatma ile dışa vurdukları, aldıkları anti-demokratik MGK kararları ile dönemin iktidarına darbe vurdukları hatırlatıldı.

Açıklamada, yaşanan darbe süreci ile birlikte İslami kimliğe sahip olan toplumun büyük bir kesiminin türlü yollarla kısıtlandığı, genç kızların üniversitelere başörtüleri ile giremediği, kılık-kıyafetleri nedeniyle gençlerin eğitim haklarından mahrum bırakılarak ikna odaları eliyle inançlarından vazgeçmeye zorlandığı, katsayı adaletsizliğiyle gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önünün kapatıldığı, kamu görevlilerinin eşleri başörtülü olduğu için fişlendiği, siyasi görüş ve inancından dolayı insanların çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel haklarının engellendiği, ülkesi için, milleti için çalışan ve üreten sermayenin dahi ‘yeşil sermeye’ adı altında kategorize edildiği, ötekileştirildiği kaydedildi.

28 Şubat Postmodern Darbesinin 27. yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamanın devamında, “28 Şubat’ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına balans ayarı vermeye çalışanlar, aziz milletimiz tarafından kısa sürede balans ayarına uğratıldı. Türkiye’ye sözde ayar vermeye kalkan, milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe dönemleri, milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği mücadele ile bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldü. Milletimizden aldığımız güç ve tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet iradesini egemen kılma, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla yürüdüğümüz, 21 yıldır her şartta ve koşulda darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunarız” denildi.

AK Parti Yalova İnsan Hakları Başkanlığı, 28 Şubat Postmodern Darbenin yıl dönümünde, darbenin mağdurlarına, şehitlere ve gazilere rahmet, minnet ve şükran duygularının bir kez daha yinelendiği, darbe dönemlerinin bir daha yaşanmaması için Türk milletinin her zaman uyanık ve duyarlı olması gerektiği, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkılması gerektiği çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.