Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeyma Subaşı’na gizli reklam cezası! Bakanlık farketti cezayı kesti

Sosyal medya paylaşımlarıyla ve özel hayatıyla sık sık gündem olan fenomen Şeyma Subaşı bu kez Ticaret Bakanlığı ile ters düştü. Subaşı’nın, farklı zamanlarda yaptığı bazı paylaşımların gizli reklam içerdiği tespit edilince Ticaret Bakanlığı’dan 550 bin TL ceza kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 09:11
Kaynak: Hilal Baldemir
Şeyma Subaşı’na gizli reklam cezası! Bakanlık farketti cezayı kesti

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından yaptığı “Yeniden aşık oldum” paylaşımı ile gündeme bomba gibi düşen ünlü fenomen Şeyma Subaşı bu kez de gizli reklam yaptığı gerekçesiyle ceza yedi.

Önceki haftalarda adı ünlü futbolcu Barış Alper Yılmaz ile anılan ünlü fenomenin başı bu kez Ticaret Bakanlığı ile derde girdi.

ÜRÜN TANITIMLARI YAPIYOR

Sabah'tan Bülent Cankurt'un haberine göre, Ticaret Bakanlığı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda "reklam" etiketini kullanmayan Şeyma Subaşı'na gizli reklam yaptığı gerekçesiyle 550 bin 59 lira ceza kesti. Subaşı uzun bir süredir sosyal medya hesabında tatillerinin yanı sıra işbirliği yaptığı markaların da ürünlerini tanıtıyordu. 

İddialara ilişkin Şeyma Subaşı’ndan bir açıklama gelmezken ünlü fenomenin gizli reklam yapması ve bunu vergi ödememek için yapmış olması ile ilgili sosyal medyada birçok eleştiri yapıldı. 

TEMİZLİK FENOMENİ DE CEZA ALMIŞTI

Öte yandan sosyal medyada temizlik videolarıyla tanınan ve adı sosyal medyada "Foşur foşur abi" olarak anılmaya başlayan fenomen Cem Özkök, kendi markasına ait ürünü paylaşırken "reklam" ibaresini kullanmadığı için geçtiğimiz aylarda 500 bin TL ceza almıştı. 

Aldığı cezaya isyan eden fenomen "Şimdi sorarım bu hak mı? Helal mi gerçekten? Mesela gerçekten bir gizli reklam olur ya da beyana aykırı bir durum söz konusu olur. Göz göre göre paylaşırım, eyvallah. Haklılar der, aslanlar gibi öderim. Ama bu duruma hakkımı helal etmiyorum" demişti.


 

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.