Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kariyerleri pahasına vazgeçmiyorlar! Gigi ve Bella Hadid kardeşlerden Filistin’e dev bağış

İsrail’in Filistin zulmü devam ederken dünyanın birçok yerinden tepkiler yankılanmaya devam ediyor. Filistin’e her zaman destek olan dünyaca ünlü model kardeşler Gigi Hadid ve Bella Hadid Gazze için 1 milyon dolar bağış yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 14:17
Kaynak: Hilal Baldemir
Kariyerleri pahasına vazgeçmiyorlar! Gigi ve Bella Hadid kardeşlerden Filistin’e dev bağış

Gazze’de 8 aydır devam eden katliamlar tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından İsrail’i lanetleyen çığlıklar yükselirken bazı ünlü isimlerde bu protestolara destek oldu.

Hem 7 Ekim’deki saldırılardan bu yana hem de önceki yıllarda yapılan saldırılarda İsrail’i protesto edip her zaman Filistin’in yanında olduklarını gösteren Filistin asıllı model kardeşler Gigi Hadid ve Bella Hadid yine Gazze’ye destek verenlerin başında yer aldı.

HADİD KARDEŞLER 1 MİLYON DOLAR BAĞIŞLADILAR

Son olarak Filistin asıllı ABD'li model kardeşler Gigi Hadid ve Bella Hadid, Filistin'deki insani yardım çabalarını desteklemek adına 1 milyon dolar bağışta bulundu.

Bağışın, Gazze'deki çatışmadan etkilenen çocuklara ve ailelere odaklanan dört insani yardım kuruluşu arasında eşit olarak dağıtılacağı aktarıldı.

Bella Hadid ile Gigi Hadid'e, Gazze'ye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz"

Dört kuruluştan biri olan HEAL Palestine'ın, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Filistin'i iyileştirmek için cömertçe bağış yapan Bella Hadid ile Gigi Hadid'e, Gazze'ye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca daha önce birçok kez Filistin'e destek paylaşımı yapan, ABD’de yapılan protesto yürüyüşlerine katılan ve Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan Bella Hadid, bazı kesimlerin tepkilerinin odağı haline gelmişti.

NETANYAHU'YA HİTLER BENZETMESİ

İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Bella Hadid son olarak, "Kariyerim dursa bile Filistin'i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim. Modellik işlerini kaybetmekten korkmuyorum ve Filistin hakkında sesimi yükseltmeye devam edeceğim. İsrail Başbakanı Netanyahu yeni Hitler!" ifadelerini kullanmıştı.

Bella Hadid, son olarak geçtiğimiz hafta Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes şehrinde bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'ne katılmıştı.

FİLİSTİN’İ SAVUNDU, ÖLÜM TEHDİDİ ALDI

Ünlü model, Filistin direnişinin sembolü haline gelen kefiyeden yapılma bir elbise giyerek Cannes sokaklarında adeta Gazze direnişine desteğini dünyaya bir kez daha duyurdu ve yine gündem oldu. 

Daha önce de Gazze’de devam eden savaşla ilgili birçok açıklama yapan model, 2021 yılında da New York’ta düzenlenen Filistin yanlısı bir yürüyüşe siyah beyaz kefiye ile katılmış, Filistin bayrağı taşımıştı.

Ünlü model son olarak Filistin'e verdiği destek nedeniyle hem kendisi hem de ailesi adına ölüm tehditleri aldığını açıklamış, dünyaca ünlü bazı markalar tarafından ambargoya uğramıştı.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.