Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Angelina Jolie İsrail’e ateş püskürdü! Gazze için yardım çağrısı!

Dünyaca ünlü aktris Angelina Jolie, Siyonist İsrail’in Gazze’deki masum sivilleri katletmesine büyük tepki gösterdi. 3 haftadır Gazze’de kadın çocuk demeden herkesi bombalayan İsrail ordusu bütün dünyadan tepki toplamaya devam ediyor. İsrail’e tepki gösteren isimlerden biri de yeni filmi için ünlü oyuncu Haluk Bilginer ile kameralar karşısına geçen güzel oyuncu Angelina Jolie oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Angelina Jolie İsrail’e ateş püskürdü! Gazze için yardım çağrısı!

ABD’li başarılı ve güzel oyuncu Angelina Jolie, Gazze’de katledilen masum sivil halk için yardım çağrısında bulundu. İsrail’e adeta ateş püsküren Angelina Jolie bütün dünyaya yardım çağrısı yaptı.

7 Ekim’den bu yana İsrail ve Filistin arasında devam eden şiddetli çatışmalar 23 günü geride bıraktı. Savaşın bilançosu ise her geçen gün katlanmaya devam ediyor. Son belirlemelere göre Gazze’de 3342’si çocuk olmak üzere 8005 kişi hayatını kaybetti 20 binden fazla ise yaralı vatandaş olduğu öğrenildi.

angelina jolie gazze için yardım istedi

Bu saldırılara dünyanın her yerinden tepkiler yağarken ünlü isimlerde İsrail’i kınamaktan geri kalmadı. İsrail’i kınayan ve tepki gösteren isimlerden biri de başarılı ve güzel oyuncu Angelina Jolie oldu.

Angelina Jolie yayınladığı mesajında, "İsrail'de yaşananlar bir terör eylemidir. Ancak bu, Gazze'de gidecek hiçbir yeri olmayan, yiyecek ve suya erişimi olmayan, tahliye imkanı olmayan ve hatta sığınmak için sınırı geçme gibi temel bir insan hakkı olmayan sivil halkın bombalanması sırasında kaybedilen masum hayatları haklı gösteremez."

angelina jolie'den israil tepkisi

Bilindiği üzre Angelina Jolie 20 yılı aşkın bir süredir mülteciler ile ilgili çalışmalar yürütüyor ve yerinden edilen insanlar ile ilgili çalışmalar da yaptığını belirttiği yazısında, şunları kaydetti:

"Gazze'de, onlarca yıldır yerinden edilme ve vatansızlığın yanı sıra yaklaşık 20 yıldır şiddetli bir abluka altında yaşayan 2 milyondan fazla insan (yarısı çocuk) bulunuyor. İçeri giren az sayıdaki yardım kamyonu, ihtiyaç duyulanın bir kısmıdır ve bombalama, her gün umutsuz yeni insani ihtiyaçlara neden olmaktadır. Yakıt ve su yardımının reddedilmesi, toplu olarak bir halkı cezalandırıyor. İnsanlık acil ateşkes talep ediyor.

angelina jolie mülteci kampı

Filistinlilerin ve İsraillilerin hayatları ve dünya çapındaki tüm insanların hayatları eşit derecede önemlidir. Sivil kayıpları önleyecek ve hayat kurtaracak her şey yapılmalıdır. Pek çok kişi gibi ben de tıbbi yardım çalışmalarına bağışta bulundum. Sınır Tanımayan Doktorlar'ın çalışmalarını desteklemeyi seçtim ve onların raporlarını yakından takip ediyorum."

bella hadid israil protesto

Öte yandan İsrail’in Gazze’deki sivil halkı katletmesine tepki gösteren bir diğer ünlü isim ise Filistin asıllı ünlü model Bella Hadid oldu. Hadid yaptığı paylaşımlardan dolayı ölüm tehditleri aldığını da açıkladı fakat hiçbir şeyden korkmadığını ve Filistin’in yanında olmaya devam edeceğini duyurdu.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.