Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur Akkuş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Geçtiğimiz ay eşi Ebru Şallı ile birlikte tatil dönüşü İstanbul Havalimanı’nda polis ekipleri tarafından hakkındaki dolandırıcılık suçlamalarıyla gözaltına alınan Uğur Akkuş gündem olmuştu. Uğur Akkuş hakkında kripto para ticareti ile iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı. Havalimanında apar topar gözaltına alınan Uğur Akkuş’un hayatı ve ne iş yaptığı merak konusu olmuştu. Sosyal medyada gündem olan konudan sonra kullanıcılar Uğur Akkuş hakkında arama motorlarında arama yapmaya başladı. Peki, Uğur Akkuş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 15:21
Kaynak: Hilal Baldemir
Uğur Akkuş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş hakkında medyada sık sık dolandırıcılık iddiaları yer alıyordu son olarak geçen ay tatil dönüşü havalimanında polis ekipleri tarafından dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan Uğur Akkuş yeniden gündem olmuştu. Kripto para ticareti ile iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı konuşulan Uğur Akkuş hakkında kullanıcılar araştırma yapmaya başladı. Peki, Uğur Akkuş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte bu soruların cevabı…

Uğur Akkuş 1984 yılında İstanbul’da dünyaya geldi ve 39 yaşındadır. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Ardından Almanya Essen-Duisburg Üniversitesi’nde eğitim almaya başladı fakat ticarete atılmak amacıyla buradaki eğitimine ara verdi.

uğur akkuş kimdir

Türkiye’ye dönen Akkuş, Dış ekonomik ilişkiler kurulu Kuveyt iş konseyi başkan yardımcılığı, Suudi Arabistan iş konseyi başkan yardımcılığı, Türk Amerikan iş adamları derneği yüksek istişare kurulu üyeliği görevlerini yerine getirdi. Ayrıca KUVİD Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

ebru şallı'nın kocası neden gözaltına alındı

Güncel olarak İstanbul Boğaziçi Eğitim ve Kültür Vakfı, başkanı ve yönetim kurulu üyelik görevini sürdüren Uğur Akkuş, ileri derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça bilmektedir.          

uğur akkuş dolandırıcılık

Akkuş’un ilk evliliği 10 yıl sürdü ve bu evliliğinden iki kız çocuğu dünyaya geldi. Uğur Akkuş 2019 yılında eski manken ve sunucu Ebru Şallı ile ikinci evliliğini yaptı.

Uğur Akkuş neden gözaltına alındı?

İddiaya göre Uğur Akkuş mayıs ayında Kuveytli iki iş insanından kripto paraya çevirmek vaadiyle 500 bin dolar aldı ve daha sonra bu paranın akıbeti ile ilgili bilgi alamayan kişiler Akkuş hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Uğur Akkuş tatil dönüşü İstanbul Havalimanında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayın ardından çıkan haberlere ilişkin Uğur Akkuş şu açıklamayı yaptı:

“Şirketlerimden biri, başka bir şirketle ticari itilafa girmiş. Biz şikâyetçi olmuştuk. Onlar da bizim hakkımızda şikâyetçi olmuş. Savcılık ifademin alınmasına karar vermiş. İfade verdim, serbest bırakıldım.”

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.