Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tolga Sarıtaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Televizyon ekranlarında birçok dizide karşımıza çıkan ve oyunculuğu ile herkesi kendine hayran bırakan yakışıklı oyuncu Tolga Sarıtaş’ın hayatı hayranları tarafından oldukça merak ediliyor. Genç yaşlardan itibaren ekranlarda görmeye başladığımız Tolga Sarıtaş birçok ünlün ve başarılı yapımda yer almıştır. Çoğu kez başrollerde görmeye alışkın olduğumuz Tolga Sarıtaş’ın oyunculuğunun yanı sıra yakışıklılığı da sıkça gündem olmaktadır. Peki, Tolga Sarıtaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 16:28
Kaynak: Hilal Baldemir
Tolga Sarıtaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Son yılların en popüler ve beğenilen oyuncularından biri olan Tolga Sarıtaş oynadığı dizi ve filmlerle sık sık gündeme geliyor. Oynadığı her yapım reyting rekorları kıran başarılı oyuncu aynı zamanda şarkıda söylüyor. Müzik yapmayı seven, dinamik ve işkolik bir yapısı olduğunu dile getiren Tolga Sarıtaş özel hayatıyla gündeme gelmekten de hoşlanmıyor. Magazin haberlerinde yalnız görmeye alışkın olduğumuz Tolga Sarıtaş ile ilgili merak edilen birçok konu var. Peki, Tolga Sarıtaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen bu soruların cevabı…

TOLGA SARITAŞ KİMDİR

Başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş çocuk yaştan beri müzik ve oyunculukla iç içe büyümüş ve ekran önünde olmuştur. Sarıtaş 30 Mayıs 1991 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir fakat aslen Sivaslıdır. Lise eğitimini Halil Akkanat Lisesi'nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Coğrafya bölümünde tamamlamıştır.

Tolga Sarıtaş küçük yaşlarda pek çok müzik aletini çalmayı öğrenmiştir. Hatta gençlik yıllarında arkadaşlarıyla birlikte kurduğu 'Grup Omega' adlı müzik grubunda bateristlik ve gitaristlik yapmıştır. Müziğin yanı sıra oyunculuğa da meraklı olan Sarıtaş Esenyurt Belediye Tiyatrosu'nda ve Tiyatro Zeytindalı'nda önce oyunculuk eğitimi almış, daha sonra her iki tiyatro sahnesinde oyun oynamıştır.

İlk kamera önü oyunculuk deneyimini erken yaşlarda henüz 18 yaşındayken 2009 yılında 'Bahtı Kara' sinema filminde 'Berk' karakterini oynayarak yaşamıştır. 2010 yılında ise şarkıcı Özlem Tekin’in 'Kimse Bilmez' şarkısının klibinde oynamıştır. 2011 yılında 'Sen de Gitme' dizisinde 'Mert' karakterini canlandıran Tolga Sarıtaş aynı yıl 'Bilinmeyen Yaşın Yorgunu' filminde 'Berkcan' ve yine aynı yıl 'Kaledeki Yalnızlık' filminde 'Feyyaz' karakteriyle rol almıştır.

2012 yılında ise Arka Sokaklar dizisinde bölüm oyunculuğu yapmıştır. 2013 yılında yine 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde bölüm oyunculuğu yapmıştır. Aynı yıl '20 Dakika' dizisinde 'Ferdi' karakterini oynamıştır. Ayrıca 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde 'Şehzade Cihangir' rolündeki performansıyla oyunculuktaki başarısını tüm seyirciye kanıtlamıştır.

2014 yılında ise Pera müzik grubunun 'Şarab-ı Izdırap' şarkısının klibinde oynamıştır. Yine 2014 yılında 'Benim Adım Gültepe' dizisinde 'Murat' karakterine hayat vermiştir. 2015 yılında 'Güneşin Kızları' dizisinde 'Ali Mertoğlu' karakteriyle ilk kez başrol olmuştur. Aynı yıl 'Büyük Sürgün Kafkasya' mini dizsinde 'Cemil' karakterini canlandırmıştır.

2017-2019 - Söz (Yavuz Karasu)

2019 - Ferhat ile Şirin (Ferhat)

2020-2021 - Arıza (Ali Rıza Altay)

2020 - Yarım Kalan Aşklar (Ozan) (Konuk Oyuncu)

2022 - Baba (Kadir Saruhanlı)

Tolga Sarıtaş Filmleri

2009 - Bahtı Kara (Berk)

2011 - Kaledeki Yalnızlık (Feyyaz)

2011 - Bilinmeyen Yaşın Yorgunu (Berkcan)

2017 - Kötü Çocuk (Meriç Tuna)

2022 - Yolun Açık Olsun

1991 doğumlu olan Tolga Sarıtaş 32 yaşındadır ve aslen Sivaslıdır. Sarıtaş’ın 2019 yılından bu yana modacı Zeynep Mayruk ile birlikte olduğu bilinmektedir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.