Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Survivor Pınar Saka kimdir? Survivor Pınar Saka kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?

Survivor Allstar 2024 sezonunun başlamasıyla yarışmacılar hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı. Bu sezonun en hızlı kadın yarışmacılarından olan Pınar Saka diğer yarışmacılara kıyasla daha az tanındığı için hakkında birçok şey merak ediliyor. Pınar Saka’nın parkurlarda ortalamanın oldukça üstünde hızlı olması ne iş yaptığı sorusunu akıllara getiriyor. Peki, Survivor Pınar Saka kimdir? Survivor Pınar Saka kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 12:48
Kaynak: Hilal Baldemir
Survivor Pınar Saka kimdir? Survivor Pınar Saka kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?

Milyonları ekranlara kilitleyen Survivor Allstar sezonuyla birbirinden güçlü ve hızlı yarışmacıyla ekranlara geri döndü. Kadın yarışmacılar arasında en hızlı olanlardan biri olan Pınar Saka hakkında merak edilenler arama motorlarında aratılıyor. Pınar Saka’yı ilk kez görenler merak ediyor ve kim olduğunu, ne iş yaptığını araştırıyor. Peki, Survivor Pınar Saka kimdir? Survivor Pınar Saka kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli? İşte merak edilen soruların cevabı…

Survivor Pınar Saka kimdir?

1985 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Pınar Saka Nebraska Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Pazarlama Bölümü'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Pınar Saka, Amerika'da üniversite okuduğu dönemde 2009 yılında NCCA tarafından yılın atleti seçilmiştir.

Kısa mesafe koşucusu olan Pınar Saka bugüne dek 100m, 200m ve 400m kategorilerinde yarışmış, 2005 Akdeniz Oyunları'nda 400m ve 4x400m bayrak kategorisinde Türkiye’yi temsil ederek bronz madalyanın sahibi olmuştur. Saka’nın sahip olduğu en iyi dereceler ise, 100 m 11.93' 200 m 23.97' ve 400 m 51.53' 30 Temmuz 2011, Ankara (Türkiye Rekoru).

Olimpiyatlardan birden fazla kez Türkiye’yi temsil eden Pınar Saka ilk olarak 2017 yılında Survivor’a katılmıştır. Evli ve 1 çocuk annesi olan Saka 2011 yılında New York'ta düzenlenen Lafayette Rider Winter Games Invitational yarışlarında kadınlar 400 metreyi 52,99 saniyede koşarak birinci olmuştur.

Survivor Pınar Saka kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?

1985 doğumlu olan Pınar Saka İstanbul’da dünyaya gelmiştir ve 39 yaşındadır. Saka kısa mesafe koşucusu ve milli atlettir hayatının büyük bir kısmını ABD’de geçirmiştir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.