Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Survivor Nihat Altınkaya kimdir? Survivor Nihat Altınkaya kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?

Türkiye’nin en başarılı aktörlerinden biri olan Nihat Altınkaya 2012 yılında katılıp birinci olduğu Survivor macerasına 12 yıl sonra devam etmeye karar vererek 2024 Survivor Allstar sezonuna katıldı. Nihat Altınkaya yer birçok başarılı projeyle oyunculuktaki başarını kanıtlamış ve katıldığı Survivor programındaki başarısı ile de spor ve atletizm alanında da ne kadar yetenekli olduğunu göstermiş oldu. Survivor 2024 sezonunun iddialı isimlerinden biri olan Nihat Altınkaya rakipleri arasından favori görülen isimlerden biri. Survivor’a katılacağı belli olduktan sonra Nihat Altınkaya hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı. Peki, Survivor Nihat Altınkaya kimdir? Survivor Nihat Altınkaya kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 15:43
Kaynak: Hilal Baldemir
Survivor Nihat Altınkaya kimdir? Survivor Nihat Altınkaya kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?

Bu sezon Survivor’a katılacağını açıklayarak sevenlerini oldukça mutlu eden Nihat Altınkaya bu sezonda 2012 yılındaki başarısını sürdürmeye niyetli olduğunu açıkladı. Bir kez şampiyon olan Altınkaya Allstar sezonunda da en iddialı isimlerden biri. Ünlü oyuncuyu ekranlarda izlemeyi seven hayranları Nihat Altınkaya’yı Survivor’da izlemek için sabırsızlıkla bekliyor. Peki, Survivor Nihat Altınkaya kimdir? Survivor Nihat Altınkaya kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli? İşte merak edilen soruların cevabı…

nihat altınkaya kimdir

Survivor Nihat Altınkaya kimdir?

Ünlü oyuncu Nihat Altınkaya, 28 Eylül 1979 tarihinde Karabük’te doğmuştur. Aslen Rizeli bir ailenin ortanca çocuğu olan ve iki kız kardeşi olan Altınkaya doğma büyüme Karabüklüdür. Nihat Altınkaya ilk, orta ve lise eğitimini Karabük’te tamamlamıştır. Annesi banka memuru olan Altınkaya’nın babası ise demir ve çelik işiyle uğraşmıştır. Başarılı oyuncu Karabük Demir Çelik Lisesinde ve Ankara Emlak Bankası Spor Kulübünde iki sene profesyonel olarak voleybol oynamıştır.

Henüz 17 yaşındayken ciddi bir sakatlık yaşadığı için voleybolu bırakmak zorunda kalan Nihat Altınkaya Ayvalık’ta bir gece kulübünde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Bunun ardından İstanbul’a taşınan Altınkaya buradaki gece kulüplerinde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Bu dönemde boks eğitimi almış, Fenerbahçe Boks Kulübünde yer almıştır.

Nihat Altınkaya’nın keşfedilişi ise ilginç bir şekilde gerçekleşmiştir. İstiklal Caddesi'nde yürürken tanıştığı kast ajansı sahibi Gökçe Doruk Erten vesilesiyle Funda Arar'ın ''Özledim'' şarkısının klibinde oynamıştır. Bunun ardından Nihat Altınkaya iki kez mankenlik, iki kez de modellik yapmıştır.

Bunun ardından yükselişi oldukça hızlı olan Nihat Altınkaya üç sinema filminde başrolde oynamıştır ve aynı dönem çeşitli televizyon dizilerinde yardımcı oyuncu olarak yer almıştır. Sanatçı Ekol Drama Sanat Evi'nde Ayla Algan ve İpek Bilgin gibi ünlü eğitmenlerden tiyatro sanatı eğitimi ve oyunculuk eğitimi alan Altınkaya; Karadayı, Tozlu Yollar, Unutulmaz, Binbir Gece, Yaprak Dökümü ve Kara Para Aşk gibi oldukça ünlü yapımlarda rol almıştır.

Survivor Nihat Altınkaya kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?      

Nihat Altınkaya 1979 doğumludur şu an 44 yaşındadır ve Terazi burcudur. Oyunculuk yapan Altınkaya Karabük’te doğmuş ve büyümüştür fakat aslen Rizelidir. Nihat Altınkaya 2010 yılında evlenmiştir ve iki kız çocuğu babasıdır.

2010 - En Mutlu Olduğum Yer (Kemal)

Turquaze (Başrol)

2009 - Aşk Üçgeni (Başrol)

2023 - Al Sancak (Boran)

2022-2023 - Kuruluş Osman (Olof)

2021-2022 – Teşkilat (Hulki Gürbüzoğlu)

2019 - Elimi Bırakma (Barış Yaman)

2017-2019 – Söz (Yarbay-Albay Erdem Kaçmaz)

2016 - Yüksek Sosyete (Avukat Levent Karatay)

2015 - Kara Ekmek (Aslan)

Medcezir – (Kaan Mavideniz)

2014-2015 – Kara Para Aşk (Serhat)

2013-2014 – Karadayı (Sinan Koca)

2013 - Tozlu Yollar (Fikret)

2010-2011 - Unutulmaz (Aras)

2009-2010 – Kahramanlar (İtfaiyeci Mete)

2009 - Yaprak Dökümü (Levent Tuncel)

2008 - Dudaktan Kalbe (Umut Altuğ)

2007 - Kurtlar Vadisi Pusu (Memati'nin adamı)

2006 - Menekşe ile Halil (Tetikçi Semih)

2006 - Binbir Gece (Fuat)

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.