Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Avcı kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarıyla dikkat çeken ve büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Murat Avcı yazdığı kitaplarıyla da oldukça yoğun ilgi görüyor. Genç yaşta sosyal medyada paylaştığı yazılarıyla tanınan ve yıllar içerisinde yeteneğini keşfedip bunu kitaplara döken Murat Avcı ile ilgili merak edilenler de araştırılıyor. Kitaplarını okuyanlar Murat Avcı’nın özel hayatını ve nereden ilham aldığını merak ediyor. Peki, Murat Avcı kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 12:38
Kaynak: Hilal Baldemir
Murat Avcı kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

“Allah Var Gam Yok” isimli kitabı ile büyük kitlelere ulaşan ve sosyal medyadan da çok büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Murat Avcı son dönemlerde merak edilen isimlerden biri olmuştur. Sosyal medyaya Facebook ile giriş yapıp güncel olarak İnstagram ile sosyal medya macerasına devam eden Murat Avcı aynı zamanda yazdığı kitaplarla da dikkat çekiyor. Okuyucuları ve takipçileri Murat Avcı hakkında merak ettiklerini araştırıyor. Peki, Murat Avcı kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte bu soruların cevabı…

murat avcı kim

Aslen Rizeli olan Murat Avcı 1988 yılında İstanbul Sarıyer’de doğmuştur. 2006 yılında henüz Facebook’un Türkiye’de yeni yeni duyulmaya başladığı dönemeler bir hesap açarak orada yazılar yazmaya başlamıştır. Murat Avcı yazılarını yazdıkça hesabına olan ilgi artmış ve o da önce Twitter ardından İnstagram hesabı açmıştır. Zamanla yazıları çok beğenilen Murat Avcı, hayran kitlesinin ısrarı üzerine "İçin Rahat Olsun" isimli ilk kitabını yazmış ve bu kitap kısa sürede en çok satılanlar listesine girmiştir.

murat avcı ne iş yapıyor

İlk kitabı büyük bir ilgiyle karşılandıktan sonra bu kez ikinci kitabı için çalışmalara başlamıştır. Murat Avcı "Allah Var Gam Yok" adlı ikinci kitabını yazarak bu alandaki başarısını sürdürmüştür. Bu kitabında, 2017 yılında hayatını kaybeden babası Ali Avcı'dan ve yaşadığı deneyimlerden kesitlere yer vermiştir. İkinci kitabı Türkiye'de ve Avrupa'da en çok satanlar listesine girmiştir. Özellikle bu kitabı okuyan bir genç kızın intihar etmekten vazgeçtiğini söylemesi, Murat Avcı'nın kitabının etkileyici bir şekilde yankı bulmasına yol açmıştır.

Sosyal sorumluluk projelerinde sık sık adı geçen Murat Avcı, yazmış olduğu kitapları şehit ailelerine, köy okullarına ve kitap almak için maddi durumu yetersiz olan herkese ücretsiz olarak göndermesiyle bilinen bir yazardır, ayrıca 2019 yılında 2 kitabının tüm gelirini şehit ailelerine bağışlamıştır.

İş dünyasında da oldukça aktif olan Murat Avcı, otomotiv, nakliyat ve cafe & restaurant işleriyle de uğraşan bir iş adamıdır. Ayrıca, 2017 yılında açtığı bir ilan ve alışveriş sitesini kısa süre içerisinde dünya çapında bir başarı elde edecek kadar büyütmüştür. Sosyal medya ve iş dünyasındaki başarılarıyla bilinen Murat Avcı, zaman zaman sosyal medyada farklı fenomenlerle de olan polemikleriyle bilinmektedir.

Murat Avcı 35 yaşındadır ve aslen Rizelidir. Birçok alanda iş yapmaktadır fakat en bilinen işi sosyal medya uzmanlığıdır ve yazarlıktır. Güncel olarak İnstagram hesabında 11 milyon takipçisi bulunmaktadır.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.