Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metin Uca kimdir? Metin Uca neden öldü? Metin Uca Müslüman mı? Metin Uca vasiyeti nedir?

Ünlü yazar ve sunucu Metin Uca tüm Türkiye’nin tanıdığı ve sevdiği bir isimdi. Günlerdir yoğun bakımda olan Uca’nın yakınları ve sevenleri iyi bir haber bekliyordu. Fakat bu sabah üzücü haber geldi ve ailesi Metin Uca’nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Metin Uca’nın vasiyeti ortaya çıktıktan sonra arama motorlarında Uca ile ilgili birçok konu araştırılmaya başlandı. Peki, Metin Uca neden öldü? Metin Uca Müslüman mı? Metin Uca vasiyeti nedir? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 14:09
Kaynak: Hilal Baldemir
Metin Uca kimdir? Metin Uca neden öldü? Metin Uca Müslüman mı? Metin Uca vasiyeti nedir?

Son günlerde sağlık durumu ile ilgili gündemde olan Metin Uca’nın 3 Kasım'da Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçirdiği ve şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkmıştı. Metin Uca ile ilgili arama motorlarında birçok konu aratılıyor. Peki, Metin Uca neden öldü? Metin Uca Müslüman mı? Metin Uca vasiyeti nedir? İşte detaylar…

Sağlık durumunun iyiye gittiği söylenirken bir anda yeniden kötüleşen ve operasyona alınan ünlü isim, entübe edilmişti. Uca'nın menajeri, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ünlü sanatçının entübe edildiğini ve kritik 72 saati geçirmesinin beklendiği söylemişti.

metin uca ne için öldü

Uca’nın 4 gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise şu şekildeydi:

"Hızla iyileşiyorum. En kısa zamanda beraber olacağız, doğum günümü birlikte sahnede kutlayacağız. Güzel doğum günü mesajlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Sonsuz sevgimle"

Fakat dün gece saatlerinde üzücü haber geldi ve Uca’nın menajeri Kübra Kalem Baykara, Metin ölüm haberini sosyal medya platformu X üzerinden verdi.

Baykara, "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor" yazdı.

metin uca dini inancı neydi

Metin Uca neden öldü?

Bütün Türkiye’nin uzun yıllar boyunca ekranlara kitlenerek izlediği meşhur yarışma Pasaparola’nın ünlü sunucusu Metin Uca 17 Kasım gece yarısı hayata gözlerini yumdu. Sevenlerini büyük bir yasa boğan bu ölüm haberi gündeme bomba gibi düştü.

3 Kasım günü Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde seyir halindeki araçta fenalaştıktan sonra geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakıma alınan ve tedavisi devam eden ünlü sunucu Metin Uca, hayatını kaybetti. Sevenleri ünlü sonucu ve yazarın neden öldüğünü merak ediyor. Uca, son günlerde rahatsızlanıp kaza geçirmesi sonucu tedavi altına alınmış ve boyun şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkmıştı. Tedavisi iyi giden Uca sosyal medya hesabından bunu sevenleriyle de paylaşmıştı. Fakat dün yeniden durumu kötüye giden Uca yoğun bakımda entübe edildi, 72 saatlik kritik sürecin geçmesi beklenirken gece saatlerinde Uca 62 yaşında yaşamını yitirdi.

metin uca vasiyetinde ne yazıyor

Metin Uca Müslüman mı?

Uca’nın ortaya çıkan vasiyetinde “beni yakın küllerimi İstanbul boğazına dökün” dediği öğrenildi. Bu nedenle arama motorlarında en çok aranan sorulardan biri ‘Metin Uca Müslüman mı?’ sorusu oldu. Geçtiğimiz yıl bir programa katılan Metin Uca’nın yaptığı bir açıklama gündem olmuştu. Uca açıklamasında, "Yalnızım zaten, çok uzun süredir yalnızım. Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini istiyorum. Umarım dostlarım, bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.” şeklindeki ifadeler kullanmıştı.

Bu ifadeler çerçevesinde Uca’nın dini inancı oldukça merak edilmişti. Uca dini inancı konusunda net bir açıklama yapmasa da bu konudaki sözleri dikkat çekmiştir. Yaptığı açıklamalardan ve röportajlardan anlaşıldığı kadarıyla, Uca’nın ateist veya deist olduğu düşünülmektedir. Metin Uca Dini konulardaki görüşlerini şu sözlerle özetlemiştir: "Ben, dine inanan bir insan değilim.", "Din, benim için bir dogma değil, bir inanç meselesidir.", "Her insanın kendi dini inancına saygı duyuyorum."

metin uca kimdir

Metin Uca vasiyeti nedir?

Katıldığı bir programda öldükten sonra yakılıp küllerinin denize dökülmesini isteyen Uca’nın vasiyeti de ortaya çıktı. Metin Uca vasiyetinde, "Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve sevenlerim bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar Tören istemiyorum çünkü Hatırlanmak istemiyorum" sözleriyle vasiyetini duyurmuştu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.