Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halil Umut Meler kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Umut Meler hakemlik yapacak mı?

Pazartesi gecesi oynanan Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın saldırısı sonucu hastaneye kaldırılan orta hakem Halil Umut Meler bu sabah taburcu oldu. Faruk Koca’nın Meler’e önce yumruk atması ardından yerde tekmelemesinin kameralara anbean yansımasının ardından dün tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ve görevinden istifa etmesi gündem odu. Bu gelişmelerin ardından arama motorlarında Halil Umut Meler ile ilgili birçok merak edilen konu araştırılmaya başlandı. Peki, Halil Umut Meler kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Umut Meler hakemlik yapacak mı? İşte bu sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 13:02
Kaynak: Hilal Baldemir
Halil Umut Meler kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Umut Meler hakemlik yapacak mı?

Türkiye son iki gündür sporda şiddet konusuyla gündemde Pazartesi günü oynanan Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası sahaya giren Ankaragücü başkanı Faruk Koca’nın maçın orta hakemi Halil Umut Meler’e yumruk atıp yerde tekmelemesi tüm ülkenin hatta dünya basınının gündemine oturdu. Yaşanan olayın ardından Halil Umut Meler hastaneye kaldırılırken Faruk Koca ise hakim karşısına çıkarıldıktan sonra tutuklandı. Kullanıcılar arama motorlarında Halil Umut Meler ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. Peki, Halil Umut Meler kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Umut Meler hakemlik yapacak mı? İşte bu soruların cevabı…

halil umut meler istifa mı edicek

Halil Umut Meler kimdir, kaç yaşında, nereli?

Hem Türkiye’nin en önemli hakemlerinden biri olan hem de 2017 yılından bu yana FİFA kokartı takan hakem Halil Umut Meler 1 Ağustos 1986 yılında İzmir Selçuk’ta dünyaya gelmiştir. Meler, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun olmuştur ve evlidir. Üniversite döneminde hakem olarak görev almaya başlayan Meler ardından İzmir’e dönerek il hakemliği yapmaya başlamıştır. Ardından 2013 senesinde Ulusal kategoriye yükselmiştir.

9 Haziran 2017'de Halil Umut Meler, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina-MFK Ružomberok maçıyla birlikte ilk Avrupa maçını yönetmiştir.

Halil Umut Meler, 2018'de ise 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019 yılında da TFF Süper Kupa maçlarında düdük çalmıştır.

Halil Umut Meler 1 Ağustos 1986 doğumludur ve 37 yaşındadır. Aslen İzmirlidir.

Halil Umut Meler hakemlik yapacak mı?            

Halil Umut Meler 11 Aralık 2023 tarihinde yönettiği Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğradıktan sonra gözüne ciddi bir darbe almış ve hastanede tedavi altına alınmıştı. Saldırı sonrası Meler’in, “Bu iş benim için bitti. Artık devam edemem.” İfadesini kullandığı öğrenilmişti.

Bu sabah hastaneden taburcu olan Halil Umut Meler arabasına binerek hastaneden uzaklaştı ve istifasına ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Şu an için Meler’in istifasına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.