Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkı Akdeniz kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Dünya onu pizzalarıyla ve aldığı ödüllerle tanıyor. Hakkı Akdeniz deyince akıllara Diyarbakır’dan New York’a uzanan bir başarı öyküsü geliyor. Özellikle son yıllarda adını hem ulusal basında hem de uluslararası basında sıkça duymaya başladığımız Hakkı Akdeniz hakkında ve yaşam öyküsü hakkında merak edilenler araştırılıyor. Hem naif kişiliği hem de yardımseverliği ile gönüllere taht kuran ve birçok ödül alan Hakkı Akdeniz başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Peki, Hakkı Akdeniz kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 16:41
Kaynak: Hilal Baldemir
Hakkı Akdeniz kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Yurtdışında kurduğu pizza imparatorluğuyla tanınan ve adını tüm dünyaya duyuran Kürt asıllı Türk iş adamı Hakkı Akdeniz başarılarını büyütmeye devam ediyor. Onun serüveni Diyarbakır’dan Kanada’ya oradan da New York’a uzanıyor. “Merhaba Ben Hakkı” isimli belgeseliyle yeniden gündeme gelen Hakkı Akdeniz’in hayat hikayesi oldukça merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki, Hakkı Akdeniz kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen detaylar…

hakkı akdeniz kimdir

Hakkı Akdeniz 1 Şubat 1984 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Henüz küçük yaşlardayken Silvan’da bir fırıncıda çalışmaya başlayan Hakkı Akdeniz hamur yapmayı ilk orada öğrenmiştir. 1997 yılında Akdeniz Kanada’da çalışan abisinin yanına gitmeye karar verir ve oraya taşınır. 3 yıl Kanada’da çalıştıktan sonra 2001 yılında bir arkadaşının yanına gitmek üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. Fakat kendisini karşılamasını beklediği arkadaşı gelmemiştir. Hakkı Akdeniz arkadaşı gelmeyince yalnız kalmış ve hiç bilmediği bir ülkede büyük sıkıntılar yaşamıştır. Uzun süre hem evsiz hem de parasız olarak ABD sokaklarında yaşamaya çalışmış ve bu arada sokaklarda Senegalli bir arkadaşı olmuştur.

hakkı akdeniz kaç yaşında

Hatta öyle ki Hakkı Akdeniz ve Senegalli arkadaşı bir gün birlikte kapalı kaldıkları bir çöp konteynerini çöpçülerin dökeceği anda uyanarak ölümden dönmüştür. Bu olayın ardından Hakkı Akdeniz ve arkadaşı başvurdukları evsizler barınağına kimliği olmadığı gerekçesi ile kabul edilmemiş, daha sonra başka bir barınağa kabul edilerek üç ay gibi bir süre orada kalmıştır.

hakkı akdeniz nereli

Hakkı Akdeniz kaldığı bu barınak evinde bir Türk kızıyla tanışmış ve tanıştığı kişi onu Adıyamanlı bir restoran sahibi ile tanıştırarak iş bulmasını sağlamıştır. Hakkı Akdeniz bunun ardından birçok farklı restoranda çalışmış ve aynı zamanda boks yapmaya başlamıştır. Hatta öyle ki boks branşında amatör olarak Amerika Altın Eldiven Şampiyonluğu’na kadar ulaşmayı da başarmıştır. Fakat daha sonra yaşadığı kaburga kırığı neticesinde boks hayatını sonlandırmak zorunda kalmıştır.

Yıllar içerisinde birçok restoranda çalışan Akdeniz biriktirdiği paraların üzerine biraz da borç alarak 2009 yılında küçük bir pizzacı dükkanı açmıştır ve burada hamur açma üzerinde ustalaşmıştır. Akdeniz zamanla bu alanda gelişerek bu branşta bir çok kez akrobasi yarışmalarına katılmış ve ilk katıldığında ilk 100’e girmiştir fakat pes etmeyen Hakkı Akdeniz daha sonra İtalya’da Amerika’yı temsil ettiği yarışmada Dünya birinciliğini kazanan isim olmuştur. Bu sayede adını duyurmayı başaran Hakkı Akdeniz pizza işini ilerleterek yeni şubeler de açmıştır.

hakkı akdeniz ne iş yapıyor nerede yaşıyor

İş hayatındaki başarılarının yanı sıra hayırsever kişiliği ile de öne çıkan Hakkı Akdeniz 2012 yılında Amerika’da yaşanan Sandy kasırgası döneminde vatandaşlara fahiş fiyatlı satış yapan yerel esnafların aksine 3 dükkanını halka açmış ve New York sakinlerine uzun süre bedava içecek, yiyecek ve pizza dağıtmıştır. Bununla da kalmamış Manhattan’da evsiz vatandaşlar için yardım ağı oluşturmuş, sokakta yaşayan evsiz insanların saçlarını kesmesi için bir berber, ayrıca banyo yapmaları içinde bir spor salonu ayarlamıştır.

hakkı akdeniz nasıl pizzacı oldu

Geçmişten bugüne birçok yardım projesi yürüten ve ihtiyaç sahibi olan herkese elini uzatan Hakkı Akdeniz Amerika Yardım Meclisi tarafından Yılın En İyi İnsanı ve Yılın Adamı gibi bir çok ödüle layık görülen bir isim olmuştur.

hakkı akdeniz hayat hikayesi

Ayrıca Amerika Temsilciler Meclisi’nin Sosyal Adalet Şampiyonu, Toplumda Lider, İş Dünyasında Öncü gibi sıfatlarla da ödüller almıştır. New York Eyaleti Meclisi tarafından da çeşitli ödüller almış, Topluma Örnek Hizmetler Veren, İşinde Eşsiz Kişisel Başarıya İmza Atan olarak tanımlanmış, Beacon Award Başarılı Göçmen Oscar Ödülüne de layık görülmüştür. Hakkı Akdeniz dünya çapında 12 ayrı ödül kazanmıştır.

Ayrıca dünyanın en önde gelen kanalları da sık sık Hakkı Akdeniz ile ilgili haberler yapmışlardır. Champion Pizza’nın sahibi olan Hakkı Akdeniz’in şu an da ABD'de 13 şubesi mevcuttur.

Hakkı Akdeniz 39 yaşındadır evlidir Dİyarbakır Silvanlıdır ve 20 yaşında Serhat isminde bir oğlu vardır. Hakkı Akdeniz oğlu ile ilgili "O benim kahramanım" şeklinde açıklama yapmıştır. Oğlunun ise Kanada'da yaşadığı bilinmeketdir. 

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.