Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan Topçu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Son dönemlerde sosyal medyada sık sık videoları paylaşılan Şef Gürkan Topçu ile ilgili birçok konu merak ediliyor. Etin kitabını yazan adam olarak ünlenen Şef Gürkan Topçu son günlerde ise oyuncu Fatma Toptaş ile olan birlikteliğiyle konuşuluyor. Manavlıktan şefliğe uzanan başarı dolu hikayesiyle birçok kişiye ilham olan şef Gürkan Topçu’nun hayatı ve kariyer serüveni çok merak ediliyor. Avrupa ve Afrika mutfağı diploması alan Gürkan Şef ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Peki, Gürkan Topçu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 14:07
Kaynak: Hilal Baldemir
Gürkan Topçu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Sosyal medyada oldukça popüler hale gelen şef Gürkan Topçu videoları ve paylaşımlarıyla etin kitabını yazan adam olarak anılmaya başladı. Şeflik serüveni çocukluktan gelen mutfak aşkıyla başlayan Gürkan Şef’in kariyer basamaklarını bir bir tırmanması birçok kişiye ilham olurken hayatı da oldukça merak edilip araştırılıyor. Peki, Gürkan Topçu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

gürkan topçu kimdir

Gürkan Topçu 9 Ağustos 1985 yılında Denizli’de doğdu babası manav olan Topçu çocuk yaşta karpuz satarak çalışma hayatına başladı. Babasının yanında uzun süre manavlık yapan Gürkan Topçu’nun hayali her zaman şef olmaktı. Liseyi Denizli’de tamamlayan Topçu, üniversite eğitimi için tercihini İstanbul’daki Mutfak Sanatları Akademisi’nden yana kullandı.

gürkan şef kaç yaşında

İstanbul’a geldiği ilk yıllarda parası olamayan Gürkan Topçu restoranlarda bulaşık yıkayarak harçlığını çıkarmaya çalıştı hem okula gidip hem de çalışan Gürkan Topçu eğitim hayatını başarılı bir şekilde tamamlayarak 98 puanla mezun oldu ve bu sayede kazandığı bursla İngiltere’nin İpswich kentindeki MIT School’a girmeye hak kazandı. Gürkan Topçu, “Türkiye’nin ilk diplomalı kasabı” unvanıyla diplomasını aldı ve ilk steak house restoranını İstanbul Etiler’de açtı.

gürkan topçu ne iş yapıyor

Gürkan Topçu yaptığı işi bir restorandan öteye taşıyarak birçok markayı içinde barındıran Gürkan Şirketler Topluluğu’nu kurdu. Bu gruba ait şirketler dünyanın dört bir yanında MR. Gürkan Steakhouse, Steak Food By Gürkan Şef, MR. Asado Burger ve Gürkan Burger ismiyle yiyecek içecek hizmeti vermektedir.

Bununla da kalmadı ve “Gürkan Şef’in Ünlü Tarifleri” isimli ilk kitabını yayımladı ve lezzetli pratik et yemekleri hazırlamanın püf noktalarını paylaştı. 2014 yılında Türkiye’de ve dünyada ilk olan “Gürkan Şef ile Mangal Zamanı” programını yapmaya başladı ve bu program 200 bölüm devam etti. Ardından Blu TV’de “Gürkan Şef’le Ateş Oyunları” isimli yarışma programını sundu. Son olarak ise Bloomberg TV için “Gürkan Şef ile Mangal Sohbetleri” programını yaptı.

İlk kitabının devamı nitelinde olan “Gürkan Şef’in Ünlü Burgerleri” kitabını 2021’de çıkardı. Gürkan Şef vizyonunu dünyaya çevirip yeni dünyada daha farklı ne yapabilirim misyonu ile sürekli bir yenilikle işini sürdürüyor. Gürkan Topçu’nun güncel olarak 4 markası ve 21 şubesi bulunuyor.

Gürkan Topçu’nun son olarak oyuncu Fatma Toptaş ile olan ilişkisi gündeme gelmişti ikili evleneceklerini duyurdu. 1985 doğumlu olan Gürkan Topçu 38 yaşındadır ve Denizlilidir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.