Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cengiz Topel Yıldırım kimdir? İYİ Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında ve nereli?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler adaylarını açıklamaya başladı. İYİ Parti dün yapılan parti grup toplantısında birçok ilinde adaylarını duyurdu. Başta İstanbul ve Balıkesir adaylarını duyuran Akşener daha sonra Ankara adayını duyurdu. İYİ Parti lideri Akşener, CHP lideri Özgür Özel’in ii birliği teklifini reddetmiş ve yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini açıklamıştı. Böylelikle seçime 2 ay kala Akşener adaylarını duyurmaya başladı. Peki, Cengiz Topel Yıldırım kimdir? İYİ Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 12:54
Kaynak: Hilal Baldemir
Cengiz Topel Yıldırım kimdir? İYİ Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında ve nereli?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimler öncesi adaylarını duyurmaya başladı. Dün partisinin grup toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını duyuran Akşener, daha sonra Ankara adayını açıkladı. AK Parti ve CHP adaylarının ardından İYİ Parti adayları oldukça merak ediliyordu. Meral Akşener’in Ankara için açıkladığı aday Cengiz Topel Yıldırım oldu. Vatandaşlar Yıldırım hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı. Peki, Cengiz Topel Yıldırım kimdir? İYİ Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında ve nereli? İşte Bu soruların cevabı…

Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Cengiz Topel Yıldırım 17 Ağustos 1964 yılında Nevşehir Kozaklı’da doğmuştur. Fakat küçük yaştan itibaren Ankara’ya giden Yıldırım’ın bütün hayatı Ankara’da geçmiştir. Cengiz Topel Yıldırım’ın ailesi, Kıbrıs’ta şehit düşen pilot yüzbaşı Cengiz Topel’in anısına ona bu ismi vermiştir.

İYİ Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında ve nereli?

Babası öğretmen olan cengiz Topel Yıldırım, Köy Enstitüsü mezunu öğretmen olan babası için eğitimin önemini sık sık vurguluyor. Ailesi 1971 yılında Ankara’ya taşınan Cengiz Topel Yıldırım, eğitim hayatına Ankara’da devam etti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

İYİ Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında

Futbola olan sevgisiyle de bilinen Cengiz Topel Yıldırım, amatör lisanslı futbolcu olarak Etlikspor’da bir süre futbol oynadı. Ayrıca, futbolculuktan sonra Ankaragücü’nde yöneticilik yaparak futbol ile ilişkisini devam ettirdi. Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda yer aldıktan sonra 2009’da Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı olarak görev aldı. Başkanlık döneminde Ankaragücü’nün zorlu süreçlerde elde ettiği başarılara olan katkısıyla da taraftarın sevgisini de kazandı.

Cengiz Topel Yıldırım futboldaki aktif kariyerinin yanı sıra aynı zamanda Ankara’nın tanınan iş adamlarından biri olarak da öne çıkmıştır. Aile şirketini genişleterek yıllar içerisinde ticaret ve endüstriyel reklam alanında faaliyet gösteren bir aile şirketine dönüştürmüştür. Yıldırım, 2016 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirilmiştir.

Evli olan Yıldırım, Boran ve Emre adında iki erkek çocuğu babasıdır. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında Ankara Belediye Başkan Adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurmuştur.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.