Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burak Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? CZN Burak kimdir?

Sosyal medyada kendine has tarzıyla yaptığı yemek videolarıyla tanınan ve kısa sürede şöhrete kavuşan Burak Özdemir yalnızca Türkiye’de değil yurt dışında da restoranlarıyla hizmet veriyor. Dünya çapında başarılı ve ünlü olmayı başaran bir şef olan CZN Burak hakkında merak edilenler araştırılıyor. Özellikle yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmesi ve çocukları sevindirmek için birçok farklı organizasyon yapmasıyla gönüllere taht kurmuştur. Son günlerde ise babasının kendisini dolandırdığı iddialarıyla gündeme gelen Burak Özdemir hakkında merak edilenler araştırılıyor. Peki, Burak Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? CZN Burak kimdir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 15:22
Kaynak: Hilal Baldemir
Burak Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? CZN Burak kimdir?

Burak Özdemir ya da herkesin bildiği adıyla CZN Burak yaptığı sıra dışı yemek videolarıyla tanınmış ve kısa sürede şöhrete kavuşmuştur. Başlangıçta İstanbul’da restoran açan CZN Burak ardından işlerini büyüterek dünyaya açılmıştır. Özellikle 6 Şubat depremlerinde bölgeye giderek elinden gelen bütün yardımları yapması ve arama kurtarma çalışmalarına katılmasıyla bir kez daha gönüllere taht kurmuştur. Son dönemlerde babasıyla yaşadığı polemiklerle gündeme gelen Burak Özdemir hakkında merak edilenler araştırılıyor. Peki, Burak Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? CZN Burak kimdir? İşte bu soruların cevabı…

BURAK ÖZDEMİR KİMDİR

Burak Özdemir ya da herkesin bildiği ismiyle CZN Burak 24 Mart 1996 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk şef, lokantacı ve sosyal medya fenomenidir. CZN Burak Koç burcudur. İstanbul'da dünyaya gelmiştir 28 yaşındadır. Aslen Hatay Yayladağı Yoncakaya köyündendir. 4 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğudur.

Aşçılık dede mesleği olan CZN Burak küçük yaşlardan itibaren dedesinin yanında çalışmış ve yemek yapmaya merak salmıştır. Hatay’da dedesine ait olan küçük bir lokantada çalışmış ardından İstanbul’da Hatay Medeniyetler Sofrası isimli restoranın sahibi olmuştur.

2018 yılından bu yana İnstagram hesabından paylaştığı yemek videolarıyla kısa sürede tanınmıştır. Kendine has yaptığı kocaman yemekleriyle ve güler yüzüyle kısa sürede popüler olmuş ve yalnızca Türkiye’de değil yurt dışında da tanınmıştır.

Gerçek adı Burak Özdemir olan şefin lakabı olan ve herkes tarafından bilinen CZN Burak lakabının nereden ve nasıl geldiği ise merak konusu olmuştur. CZN Burak verdiği bir röportajda bu konuyu şu şekilde anlatmıştır:

Laleli’de babamın Cinzano adında tekstil firması vardı. Rus misafirlerimiz 'Cinzano' diyemiyor, dilleri dönmediği için hep 'Cezene' diyorlardı. O dönem yaramazdım, başka yerlerde çalışıyordum. 'Zengin çocuğusun, onun bunun yanında ne işin var?' diyen bile vardı. Osmanbey’de bir konfeksiyon firmasında çalışıyordum. Günde beş sefer depodan malları alıp el arabasıyla Taksim ve Osmanbey’e bırakıyordum. 'Bana ‘cezen’ deyin' diyordum. CZN cezenin kısaltmasıdır. Nereden geldiğimi unutmamamı sağlıyor.

CZN BURAK'IN RESTORANLARI

CZNBURAK Taksim

CZNBURAK Aksaray

CZNBURAK Etiler

CZNBURAK Dubai

CZNBURAK Katar

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.