Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buğra Kavuncu kimdir, nereli? İYİ Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu biyografisi!

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında İstanbul adayı olarak Buğra Kavuncu’yu açıklamasının ardından arama motorlarında Kavuncu hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı. Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini duyuran İYİ Parti bugün oldukça önemli bir açıklama yaparak partilerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Peki, Buğra Kavuncu kimdir, nereli? İYİ Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu biyografisi! İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 12:53
Kaynak: Hilal Baldemir
Buğra Kavuncu kimdir, nereli? İYİ Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu biyografisi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’den gelen ittifak teklifini reddetmiş ve partisinin kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklamıştı. Bunun üzerine İYİ Parti’nin adaylarını açıklaması büyük bir merakla beklenirken Akşener, bugün partisinin grup toplantısında iki şehrin adaylarını duyurdu. Bunlardan ilki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu oldu. Akşener’in açıklamasının ardından seçmenler Buğra Kavuncu hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı. Peki, Buğra Kavuncu kimdir, nereli? İYİ Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu biyografisi! İşte merak edilen bu soruların cevabını sizler için derledik…

iyi parti istanbul adayı buğra kavuncu kimdir

Buğra Kavuncu kimdir?

Tam ismi Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ve 1973 yılında Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden mezun oldu. Buğra Kavuncu profesyonel iş kariyerine Kazakistan Almatı’da yapı kimyasalları alanında başladı.

buğra kavuncu kaç yaşında

Satış, pazarlama ve yatırım konularında birçok bilgi deneyimi kazandı ve bunun sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı. Satuk Buğra Kavuncu 1997 yılında USTA LLP isimli şirketi kurdu. Yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya’daki büyümesinde önemli bir rol oynadı. 2008 yılında şirketini çok iyi bir konumdayken başarılı bir şekilde satan Buğra Kavuncu, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP’nin Genel Müdürü oldu ve ardından 2010 yılına kadar da BASF Orta Asya’nın Genel Müdürü olarak önemli görevlerde yer aldı.

mehmet satuk buğra kavuncu kimdir nereli

Kavuncu, Orta Asya'da bulunduğu uzun süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerini akıcı hâlde öğrendi. Daha sonra 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye geri dönen isim, Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO ünvanlıyla yürüttüğü kariyerine Türkiye’de devam etti.

meral akşener buğra kavuncu

2018 yılında ise siyasi kariyerine ilk olarak İYİ Parti’de başlamış oldu. Buğra Kavuncu, milletvekili seçilmeden önce İstanbul İl Başkanlığı görevini yerine getirmiş ve 2022'de İYİ Parti'deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılıp 2023 Genel Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı yapmak üzere göreve getirilmişti.

Buğra Kavuncu nereli, kaç yaşında?

Doğma büyüme Ankaralı olan Mehmet Satuk Buğra Kavuncu 51 yaşındadır. Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olarak yarışacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.