Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aras Bulut İynemli kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Ekranların sevilen ve başarılı aktörlerinden biri olan Aras Bulut İynemli son dönemlerde Atatürk filmiyle gündemden düşmüyor. Büyük polemiklere neden olan Atatürk filminde Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran İynemli bu rolüyle izleyiciden bir kez daha tam not aldı. Oynadığı her karakterle bütünleşen ve oyunculuğuyla herkesi kendine hayran bırakan Aras Bulut İynemli özel hayatını da gözlerden uzak yaşamaya özen gösteriyor. Atatürk filminden sonra kullanıcılar Aras Bulut İynemli ile ilgili merak ettiklerini araştırmaya başladı. Peki, Aras Bulut İynemli kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 13:07
Kaynak: Hilal Baldemir
Aras Bulut İynemli kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

İlk olarak Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde genç yaşına rağmen sergilediği üstün performansıyla oyunculuktaki başarısını tüm Türkiye’ye kanıtlayan Aras Bulut İynemli yıllardır oynadığı her karakterle seyircinin aklına kazınmayı başardı. Çukur dizisindeki performansıyla bambaşka bir karakter canlandırıp yeniden oyunculuk resitali sergileyen İynemli dizi ve filmlerin aranan ismi haline geldi. Atatürk filmiyle de oyunculuğunun zirvesini yaşayan Aras Bulut İynemli oldukça merak edilen isimler arasına girdi. Peki, Aras Bulut İynemli kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte bu soruların cevabı…

Aras Bulut İynemli kimdir?

Aras Bulut İynemli 25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Bir ablası ve bir abisi olan İynemli’nin kardeşleri de sanatçıdır. Abisi tiyatro oyuncusu ablası ise ses sanatçısıdır. İlk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra İstanbul Beşiktaş Lisesi’nde lise eğitimini tamamlamıştır. Lisenin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. Üniversite eğitimine devam ederken oyunculuğa olan merakı ile bu alana yöneldi ve ilk kez 2009 yılında reklam filmleriyle ekranlara gelmiştir.

Yönetmen Zeynep Günay Tan’ın keşfetmesiyle ilk kez Arka Sokaklar’da konuk oyuncu olarak yer almıştır fakat İynemli’nin çıkışı ve şöhrete kavuşması Öyle Bir Geçer Zaman Ki ile olmuştur. Burada gösterdiği üstün performansı ile dizi ve film teklifleri arka arkaya gelmiştir. İçerde ve Çukur dizileri ile başarılı bir performans göstermiş ve çok sayıda ödül almıştır.

Dizi ve filmleri

2009 Arka Sokaklar Şeref Konuk oyuncu Kanal D

2010-2013 Öyle Bir Geçer Zaman ki Mete Akarsu Yardımcı oyuncu

2013 Tamam mıyız

2013-2014 Muhteşem Yüzyıl Şehzade Bayezid Yardımcı oyuncu Star TV

2015 Maral: En Güzel Hikayem Sarp Altan Başrol oyuncusu TV8

2016-2017 İçerde Umut Yılmaz / Mert Karadağ Başrol oyuncusu Show TV

2017 Martıların Efendisi

2017-2021 Çukur Yamaç Koçovalı

2019 Çarpışma Konuk oyuncu

2019 7. Koğuştaki Mucize

2023 Atatürk

Aras Bulut İynemli kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?   

25 Ağustos 1990 doğumlu olan Aras Bulut İynemli 33 yaşındadır. Aras Bulut İynemli 1.80 boyunda 70 kilodur ve Başak burcudur. 19 yaşından bu yana reklam, dizi ve filmlerde rol almaktadır. 2009 yılından bu yana birçok önemli projede yer almış ve performansıyla birçok ödül almaya hak kazanmıştır.

Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı Atatürk filminin hazırlığı 1,5 yıl, çekimleri yaklaşık 4,5 ay sürdü.  Atatürk 1881-1919, sinemada iki film olarak yayınlanacak. 1. Film, televizyonda 75 dakikalık özel yayının ardından 3 Kasım’da 132 dakika uzunluğundaki sinema versiyonuyla izleyiciyle buluştu. Filmin ikinci kısmı ise 5 Ocak 2024 tarihinde sinemada izleyici ile buluşacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.