Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Cabbar öldü mü? Ali Cabbar ne zaman vefat etti? Ali Cabbar yaşıyor mu?

Son dönemlerde Emir Can İğrek’in Ali Cabbar isimli şarkısının büyük ses getirmesiyle gündeme gelen Ali Cabbar’ın kim olduğu oldukça merak ediliyor. Şarkı o kadar popüler oldu ki uzun süre listelerin başında kalmayı başardı. Şarkıda Ali Cabbar’ın hikayesinin anlatıldığı tahmin edilirken oldukça acıklı olan hikaye herkesi etkilemeyi başardı. Dinleyiciler Ali Cabbar’ın gerçek bir karakter mi yoksa kurgu karakteri mi olduğunu merak ediyor. Peki, Ali Cabbar öldü mü? Ali Cabbar ne zaman vefat etti? Ali Cabbar yaşıyor mu? İşte Ali Cabbar ile ilgili merak edilen her şey…

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Ali Cabbar öldü mü? Ali Cabbar ne zaman vefat etti? Ali Cabbar yaşıyor mu?

Emir Can İğrek tarafından söylenen Ali Cabbar şarkısı son dönemlerde oldukça popüler oldu şarkıda bahsedilen Ali Cabbar karakteri herkes tarafından çok merak edildi. Karakterin gerçek mi yoksa kurgu mu olduğu araştırılanlar arasında. Şarkıyı dinleyenler arama motorlarında Ali Cabbar ile ilgili merak edilenleri aratıyor. Peki, Ali Cabbar öldü mü? Ali Cabbar ne zaman vefat etti? Ali Cabbar yaşıyor mu? işte bu soruların cevabı…

Ali Cabbar neden öldü

Ali Cabbar öldü mü?     

Rivayetlere göre Ali Cabbar Tekirdağ’ın bir köyünde babasıyla birlikte düğünlerde gırnata çalarak hayatını sürdüren bir gençtir. Ali Cabbar gırnatası ile köy düğünlerine gider düğünleri eğlenceli hale getirirmiş. Söylenene göre Ali Cabbar kendi köyünden bir kıza sevdalıdır ve bu sevdasını içinde büyütmektedir. Günlerden bir gün Ali Cabbar’ın babası oğluna 'Al gırnatanı oğlum, akşama düğün var. Yürü Ali Cabbar.' demesiyle Ali Cabbar babası ile birlikte düğüne doğru yola çıkar.

Fakat bu düğün Ali Cabbar’ın dünyasının yıkıldığı bir düğün olur. Gırnatasını çalan Ali Cabbar kafasını kaldırır ve sevdiği kızla göz göze gelir ve dünyası başına yıkılır çünkü bu düğün sevdiği kızın düğünüdür. Ali Cabbar bu acıya dayanamaz ve oradan uzaklaşmak ister bu nedenle hemen askere gitmeye karar verir. Ali Cabbar askere gitmesinin üzerinden 6-7 geçtikten sonra şehit düşer ve şehit olduğu haberi köyüne ulaşır.

Ali Cabbar neden öldü

Ali Cabbar ne zaman vefat etti?

Ali Cabbar’ın ne zaman yaşadığı hangi tarihte, kaç yaşında öldüğü tam ölüm sebebi bilinmemekle birlikte herhangi bir kaynakta bu bilgi yer almamaktadır.

Ali Cabbar şarkısı

Ali Cabbar yaşıyor mu?

Ali Cabbar’ın kurgu bir karakter olduğunu öne sürenler varken gerçekten yaşamış biri olduğunu söyleyen rivayetlerde vardır. Fakat gerçekten yaşamış olduğunu anlatan rivayetlerde çok eski tarihlerden bahsetmektedir. Ali Cabbar çok uzun süre hayata gözlerini yummuştur.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.