Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Erdoğan kimdir? Recep Tayyip Erdoğan'ın babası nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın babası Ahmet Erdoğan birçok kişi tarafından merak konusu olmuş durumda. Birçok kişi arama motorlarında Ahmet Erdoğan kimdir? Recep Tayyip Erdoğan babası kimdir, nereli? Sorusunu araştırıyor. İşte Ahmet Erdoğan ile ilgili tüm bilgiler

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 21:05
Kaynak: Öznur Yıldız
https://www.yalovahayat.com/
Ahmet Erdoğan kimdir? Recep Tayyip Erdoğan'ın babası nereli?

Ahmet Erdoğan, 12. ve şuandaki Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın babasıdır. Birçok kişi Erdoğan'ın babası ile ilgili bilgiler aramakta. İşte tüm detaylar...

Ahmet Erdoğan kimdir?

Ahmet Erdoğan, 1905 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde gözlerini açtı. İlköğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra, 1918 yılında akrabalarının yanına yerleşmek amacıyla Zonguldak'a göç etti. Aynı yıl içerisinde, genç yaşta ilk evliliğini gerçekleştirerek iki çocuk babası oldu. Ardından 1920 yılında İstanbul'a taşındı ve uzun yıllar boyunca gemi ve vapur kaptanlığı yaparak denizlerde geçen hayatını onurlandırdı.

1954 yılında ikinci kez evlenerek üç çocuk daha sahibi oldu; bu çocuklardan ilki, ilerleyen yıllarda Türkiye'nin önemli siyasi figürlerinden biri olacak olan Recep Tayyip Erdoğan'dı. 1968 yılında emekliliğe ayrılarak aktif kariyerine son veren Ahmet Erdoğan, hayatının son dönemlerini huzurlu bir şekilde geçirdi.

Ne yazık ki, 1988 yılında Alzheimer hastalığına yenik düşerek 83 yaşında aramızdan ayrıldı. Ahmet Erdoğan'ın naaşı, aile kabristanı olarak kullanılan Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın babası nereli?

Ahmet Erdoğan Rizenin Güneysu ilçesinde doğmuştur. Ahmet Erdoğan Rizelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.