Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İşkur

Yalova Hayat - İşkur haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İşkur haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yalova'da ‘İkiz Dönüşüm’ temalı Sanal İstihdam Fuarı başladı Haber

Yalova'da ‘İkiz Dönüşüm’ temalı Sanal İstihdam Fuarı başladı

İŞKUR’un düzenlediği ve 20-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Sanal İstihdam Fuarı, dijital dönüşüm ile yeşil ekonomiyi odağına alarak hem işverenleri hem de iş arayanları buluşturuyor. İl Müdürü Erhan Dede yaptığı açıklamada, sanal fuarların global bir erişim imkanı sunduğunu belirterek, “2019 yılından bu yana farklı temalarla düzenlediğimiz Sanal İstihdam Fuarlarımız, bu yıl ‘İkiz Dönüşüm’ temasıyla gerçekleştiriliyor. Yeşil işler ve dijital dönüşüm ön planda tutulurken, ilimizden de önemli firmalar fuara katılım sağlıyor. Böylece döngüsel ekonomiyi önceleyen ve dijital dönüşüm fırsatları sunan firmalarla bu alanda iş arayanları bir araya getiriyoruz” dedi.İŞKUR’dan yapılan açıklamada Sanal Fuara katılan iş arayanların, dijital ortamda firma yetkilileriyle güvenli bir şekilde çevrim içi görüşme, dijital stantlara iş başvurusu yapma imkanı, canlı çevrim içi seminerlere katılım ve internet üzerinden işverenlerle yazışma ve online iş görüşmeleri gerçekleştirebilecekleri belirtildi.İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, Sanal Fuarın hem iş arayanlar hem de firmalar için yenilikçi bir platform sunduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler, istihdamı artırmanın yanı sıra yeni nesil ekonomiye uyum sağlamada büyük önem taşıyor” dedi.‘İkiz Dönüşüm’ temalı Sanal İstihdam Fuarı’na katılmak isteyenler, sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr adresi üzerinden veya tanıtım görsellerindeki QR kodlarını kullanarak giriş yapabilecek. Fuar, iş dünyasında dijital dönüşüm ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine hizmet etmeyi

Yalova Makine İhtisas OSB’de yalın üretim eğitimi başarıyla tamamlandı Haber

Yalova Makine İhtisas OSB’de yalın üretim eğitimi başarıyla tamamlandı

Yalova Makine İhtisas OSB bünyesinde bulunan firmaların yöneticilerinin yanı sıra İŞKUR, KOSGEB ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinden temsilcilerin de katıldığı Yalova OSB Nitelikli İstihdam Merkezi’ndeki 2 günlük uygulamalı eğitim tamamlandı. Katılımcılar, yalın üretim tekniklerinin teorik altyapısını öğrenmenin yanı sıra bu ilkeleri gerçek sanayi ortamında uygulama fırsatı buldu. Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Yalın üretim modeli, firmalarımızın rekabet gücünü artırmak için kritik öneme sahiptir. Bu model, verimliliği en üst düzeye çıkarırken, gereksiz maliyetleri ve israfı azaltmayı hedefliyor. Yalova OSB olarak, sanayicilerimizi dijital dönüşüm ve yalın üretim konusunda destekleyerek bölgenin ekonomik büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi. Özdemir ayrıca, sanayinin en güncel üretim tekniklerini benimseyerek ilerlemesinin, Yalova OSB'nin bölgedeki konumunu güçlendireceğini ifade etti. Yalova OSB’nin hayata geçirdiği ‘Yalın Fabrika Modeli’ sayesinde, katılımcılar üretim verimliliğini artırmaya yönelik stratejik düşünme ve pratik çözüm geliştirme becerilerini güçlendirdi. Bu eğitim, firmaların dijital dönüşüme daha hızlı adapte olmalarına katkı sağlarken, Türkiye genelinde yalın üretim anlayışını benimseyen firmalar için de örnek teşkil ediyor.

İŞKUR, ‘Aday Havuz Sistemi’ hizmetini başlattı Haber

İŞKUR, ‘Aday Havuz Sistemi’ hizmetini başlattı

İstihdamı kolaylaştırmak adına işverenlere sunulan ‘Aday Havuz Sistemi’ bu anlamda büyük kolaylıkları da beraberinde getiriyor. Yeni sistem hakkında bilgiler veren Yalova İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, “İşgücü piyasasında işverene aradığı elemanı bulma noktasında farklı alternatif ve projeler üzerinde çalışıyoruz. Meslek danışmanlarımızın iş arayanlara doğrudan yönlendirmesi, İl Müdürlüğümüzde yapılan işveren iş arayan görüşmeleri, sanal istihdam fuarları, işbaşı eğitim programları gibi. Gelinen noktada açık işlerin tam ve hızlı karşılanması ihtiyacı, bizi teknoloji ve mobil uygulamaların desteklediği yeni arayışlara yönlendiriyor.Aday Havuz Sitemi istihdamı kolaylaştırmak adına işverene sunduğumuz yeni modellerden birisi. Aday Havuz Sistemi ile işverenlerimizin eleman ihtiyaçlarını en kısa zamanda gidermelerini sağlayacağız. Artık işverenlerimiz İŞKUR'a kayıtlı iş arayanlara ulaşabilecek, onlara sistem üzerinden mesaj gönderebilecek ve davet edebilecekler” dedi. İşverenlerin ihtiyaç duydukları niteliklerde İŞKUR’a kayıtlı iş gücü potansiyelini görebileceklerini de dile getiren Dede, “Dilerlerse ilan açmadan, başvuru beklemeden aradığı iş gücüne ulaşacak. Yeni devreye aldığımız platform ile işverenler Kurumumuza ilan vermeksizin, aradıkları iş gücüne kolayca erişebilecekler. İşverenler iş gücü ihtiyaçlarını karşılamak için ilan açıp ilana başvuru sürecini beklemeden yenilikçi aday havuz sistemi ile kendi kriterlerine uygun adayları sistem üzerinden bularak seçtiği kişilere mesaj yoluyla hızlıca ulaşabilecek. Aday Havuz Sistemi’ne giriş yapan işverenler görüntülenecek sayfada kendilerinin belirleyeceği meslek, öğrenim durumu, yaş gibi birçok kriter ile ihtiyaç duydukları niteliklerde İŞKUR’a kayıtlı iş gücü potansiyelini görebilecek. İşverenler potansiyel iş gücünün özgeçmişlerini inceleyebilecek ve kendilerine en uygun adayları seçerek aday havuzlarını oluşturabilecek. Aday havuzlarını oluşturan işverenler uygun buldukları adaylara sistem üzerinden mesaj göndererek görüşmeye davet edebilecek. İşverenlerimizin Aday Havuz Sistemi’ni kullanabilmesi için Kurumumuz internet ana sayfasında ‘Aday Havuz’ sekmesine tıklayarak e-şube alanından giriş yapmaları gerekmektedir. Yeni hizmetimiz ile istihdam alanındaki çalışmalarımızı bir adım daha ileri taşımız olacağız. Bu vesileyle iş arayanlarımızın istihdamına aracılık edecek ve işverenlerimizin eleman taleplerini daha hızlı cevap verebileceğiz diyerek yeni hizmetimizin hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Yalova’da da engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı Haber

Yalova’da da engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı

İŞKUR 2025 yılı 1. dönem engelli ve eski hükümlü hibe desteği projesi başvuruları başladı. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları, engellilerin mesleki eğitimleri, rehabilitasyonları ve kendi işlerini kurmaları amacıyla destek projelerinde kullanılacak. İŞKUR, bu projelere sağlanacak desteklerin engellilerin istihdam edilebilirliğini artırmayı, mesleki eğitimlerle iş gücüne katılımlarını sağlamayı amaçladığını belirtti. Projeler, kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, proje başvurularının e-Devlet üzerinden online olarak yapılacağını belirterek, elden veya posta yolu ile yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğini söyledi. Dede, "Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projeler büyük önem taşıyor. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın iş dünyasına kazandırılması için projelere destek veriyoruz. Başvuru yapacakların rehberleri dikkatlice incelemeleri ve projelerini 6 Aralık 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor" dedi. Başvurular, engelliler ve eski hükümlüler için iş kurma, mesleki eğitim ve uyum projelerini kapsarken, projelerin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne belirtilen tarihe kadar ulaştırılması gerekiyor.

Kamuda 3 gün çalışma formülü: O kişiler günlük 566 TL alacak Haber

Kamuda 3 gün çalışma formülü: O kişiler günlük 566 TL alacak

Kamuda yeni bir çalışma sistemi devreye alınıyor. İşkur tarafından tasarlanan ve işsizlere yönelik istihdamı sağlamak amacıyla oluşturulan işgücü uyum programı hayata geçiriliyor. Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre, bir aydır sigortası olmayanlar bu programdan yararlanacak fakat öncesinde gerekli eğitimleri alması gerekecek. Eğitim programını tamamlayan kişiler 10 ay boyunca bu proje kapsamında çalışacak. Yeni projeye göre eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü ve toplamda 22 buçuk saat olmak şartıyla kamu kurumlarında çalışabilecekler. Bu kapsamda çalışan kişilere ise günlük 566 lira ücret ödenecek. Ancak bu yeni program kapsamında en fazla 10 ay çalışılabilecek.  Eğitimler ise çocuk bakımı, geri dönüşüm, tarımsal üretim gibi farklı konulardan oluşacak. Kurumlar bu dönemde kendi çalışanlarının % 30’una kadar kontenjan talep edebilecekler. KİMLER BAŞVURABİLECEK? İşgücü uyum programına, 18 yaşını doldurmuş ve son bir aydır sigortalı olmayan, yaşlılık veya malullük aylığı almayan, İŞKUR tarafından sunulan aktif işgücü ve işsizlik sigortaları programlarına katılmamış kişiler başvurabilecek. Başvuru için hane gelir şartı da geçerli olacak, bu şart hane gelirinin net asgari ücret veya 4 net asgari ücret arasında olması şekilde belirlenebilecek. Konuyla ilgili son kararı İŞKUR verecek. 566 LİRA CEP HARÇLIĞI Program kapsamında başvurusu onaylanan kişiler ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37.5 saat, diğer haftalarda ise haftalık 22.5 saat olarak çalışacak, bu kapsamda İşgücü Uyum Programı katılımcılarına ödenecek günlük net tutar da 566.73 Lira olacak. Hilal Baldemir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.