Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt dışı çıkış harcını erkenden ödemeyen pişman olur!

Geçtiğimiz haftalarda 500 TL’ye yükseltilen yurt dışı çıkış harcı ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan vatandaşlara yeni bir bilgilendirme yapıldı. 12 Ağustos’ta geçerli olacak zamlı fiyatla ileri tarihin harcı ödenebilir.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 12:53
Kaynak: Hilal Baldemir
Yurt dışı çıkış harcını erkenden ödemeyen pişman olur!

Sosyal medyada büyük tepki çeken yurt dışı çıkış harcı ücretinin neredeyse 3 katına çıkarılması ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamasa 12 Ağustos'tan itibaren (bu tarih dahil) yurt dışına çıkış yapacak vatandaşlarca ödenecek harç tutarının 500 lira olarak belirlendiği hatırlatıldı.

12 Ağustos tarihinden itibaren yurt dışına çıkacak vatandaşların sınır kapılarında hem boşuna beklememeleri hem de mağduriyet yaşamamaları açısından, harçların 12 Ağustos beklenmeden ödenmesine imkan sağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, 12 Ağustos 2024 tarihi saat 00.00'dan itibaren yapılacak yurt dışına çıkışlar için bu tarihten önce vergi dairelerinden ya da Dijital Vergi Dairesinin dijital.gib.gov.tr adresindeki web uygulaması üzerinden seyahat tarihi belirtilmek suretiyle 500 lira tutarındaki harç ödemesi gerçekleştirilebilecektir."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.