Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yükseköğretim Kurulu’ndan önemli uyarı: Sahte burs mesajlarına itibar etmeyin

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversite öğrencilerini ve henüz üniversiteye yeni başlayacak olan öğrencilere önemli bir uyarıda bulundu. YÖK üniversite öğrencilerini sosyal medya üzerinden ve SMS ile gelen sahte burs mesajlarına karşı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 13:13
Kaynak: Hilal Baldemir
Yükseköğretim Kurulu’ndan önemli uyarı: Sahte burs mesajlarına itibar etmeyin

YÖK'ten öğrencilere yönelik yapılan açıklamada, son günlerde dolandırıcıların resmi kurum ve kuruluşların isimlerini kullanarak SMS ve sosyal medya üzerinden üniversite öğrencilerine ulaştıkları ve burs vaadiyle öğrencilere banka hesabı açtırarak dolandırma yöntemine başvurduklarının tespit edildiği belirtildi.

Bahse konu hesapların yasa dışı şekilde kullanıldığı, öğrencilerden para istendiğine yönelik birçok şikayetin olduğu belirtilen açıklamada, "Öğrencilerimizin burs vaadiyle kendilerine iletilen mesajlara itibar etmemeleri önemlidir" ifadesine yer verildi.

Açıklamanın devamında, bahse konu burslara başvuru yapılmadığı, bu bursların belirli kriterleri sağlayan öğrencilere kurumlar tarafından doğrudan verildiği hatırlatıldı.

YÖK Destek Bursları'na ilişkin duyurular konusunda kurulun resmi internet sayfası "https://www.yok.gov.tr/ogrenci/yok-bursu-ve-destekleri" ile en doğru ve güncel takibin sağlanmasının gerektiğinin altı çizildi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından devlet üniversitelerinde fizik, kimya, biyoloji, matematik bölümlerine kayıt yaptıran ve belirli başarı kriterlerine sahip öğrencilere verilen YÖK Destek Bursu'na hiçbir şekilde öğrenciler tarafından başvuru yapılamadığı vurgulanarak bu yönde gelen SMS mesajlarına itibar edilmemesi önemle belirtildi.

Ayrıca öğrencilere, banka hesaplarının yasa dışı amaçlar için kullanılması ve siber dolandırıcılık konularında dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.