Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YTSO Başkanı Cemil Demiryürek: Yalovalı kaliteli bir sanayiye kavuşacak

YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, üyelerinin OSB’lerde yeterince yer alamadıklarını ifade etti. Demiryürek, bu anlamda Yalovalı firmaların yer alacağı bir küçük ya da orta ölçekli sanayi planlaması içerisinde olduklarını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 17:19
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
YTSO Başkanı Cemil Demiryürek: Yalovalı kaliteli bir sanayiye kavuşacak

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek ve YTSO Meclis Başkanı Muhammet Sarıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programda basın mensupları ile bir araya geldi.

Burada Yalova basınından övgü ile bahseden YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, “İlkeli, sorumlu ve tarafsız habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren tüm basın mensuplarımızı YTSO olarak değerli buluyoruz. Özellikle de bu işe gerçekten gönül, emek veren ilimizin tanıtımına katkı sağlayan, bizlerin haberlerini halkımıza aktaran basın mensuplarımızın gününü kutluyorum” dedi.
 

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Yalova’ya gelmeli
Yalova’da sanayinin hızla geliştiğini, tersaneler bölgesinin ardından 2 OSB’nin de hızla ilerlediğine vurgu yapan Demiryürek, bu noktada ilde acilen büyük mükellefler ya da ihtisas vergi dairesi kurulması gerektiğini dile getirdi. Bu anlamda Yalova milletvekilleri ve TOBB’un gerekli çalışmaları başlattığını da dile getiren Demiryürek, “Bu yıl itibarı ile OSB’lerden birçok firmanın Yalova’ya katılım sağlayacağını düşünüyoruz. Hem Odalar ve Borsalar Birliğimize hem de milletvekillerimize ısrarla büyük mükellefler ya da ihtisas vergi dairesi açılması noktasında ciddi baskımız var. Biz artık şirketlerin merkezlerinin Yalova’da olmasını istiyoruz. En büyük tersanecilerimiz bile şu anda büyük mükellefleri tercih ederek İstanbul’a kayıtlarını aldırmaya çalışıyorlar. Onları yeniden Yalova’ya kazanmak ve özellikle de OSB’ye gelecek sanayicilerimizin merkezlerinin Yalova’da olması için özel bir çalışma yapıyoruz. Milletvekillerimiz de bu konuda gerekli takibi ve çalışmayı yapıyorlar. TOBB Başkanımız da ayrı bir çalışma yapıyor. En kısa sürede bunu başaracağız” diye konuştu.
 

Yalovalı kaliteli bir sanayiye kavuşacak
Yalova Makine İhtisas OSB’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren ve burasının tamamlanması ile birlikte Yalova’nın kaliteli bir sanayiye kavuşacağını ifade eden Demiryürek, “Yalova Makine İhtisas OSB’de 350’ye yakın firmaya tahsis gerçekleştirildi. Çok yakında 40-50 tane daha temelin atılması sağlanacak. Firmalar bu anlamda biraz geç kaldılar ama siz de biliyorsunuz ki firmalarımız finansmana ulaşma anlamında sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bundan dolayı bir süre projelerini ertelediler. Bu anlamda bir takım taahhütleri var. Bu taahhütlerini de en kısa zamanda yerine getirecekler. Ben de o toplantılara katılıyorum. Yalova en kısa sürede bin tane daha kaliteli bir sanayiye daha kavuşmuş olacak. YTSO olarak da bundan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 

Üyelerimiz OSB’lerde yeterince yer alamadı
Bu çerçevede odanın Yalovalı üyelerinin OSB’lerde yeterince yer alamadığına değinen YTSO Başkanı Cemil Demiryürek,Biz Yalova’daki üyelerimizin OSB’lerde yeterince yer alamadığını düşünüyoruz. Bunun temelinde de çok büyük ücretlerin olması yatıyor elbette. Ben Yalova’daki arkadaşlarımızın bu OSB’lerde yer almasını çok istedim. Ama özellikle yere bedel ödeyen firmalar üst yapıyı tamamlamakta çok zorlanıyorlar. Yalova’da bu anlamda üyelerimizi oradan çok da faydalandıramadık. Biz de bunun için farklı bir şey geliştirdik. YTSO Meclis Başkanımız Muhammet Sarıoğlu ile birlikte acaba 500 metrekare ile 5 bin metrekare arasında değişen ölçeklerde alanlar yapabilir miyiz diye düşündük. Bunu hem OSB’lerin içinde hem de Yalova’daki birkaç alanda hayata geçirmek gibi bir planımız var. ‘Eğer gerçekten Yalova’da bir OSB daha olacaksa bunu Yalova’daki bizlerin yapması lazım’ diye bir ifadede bulundum. Ama şu anda öyle bir alanımız söz konusu değil. Yer satın almak ya da istimlak ederek bunu oluşturmamız gerekiyor. Üyelerimiz için biraz daha küçük sanayi ya da orta ölçekli sanayiye yönelmemiz söz konusu oldu” dedi.
Çiçekçilik Festivali mayısta yapılacak
Yalova’nın ekonomisine ve turizmine çok ciddi katkılar sağlayacak olan Çiçek Festivali ile ilgili müjde de veren Demiryürek, “Turizmle ilgili farklı çalışmalarımız var. Özellikle Yalova Çiçek Festivali’ni çok önemsiyoruz. Bu sene hem Süs Bitkileri Fuarı hem Çiçek Festivali’ni birlikte yapabilir miyiz diye düşünceye sahip olduk ama Süs Bitkileri Fuarı yetişmedi. Ama Çiçek Festivali’ni mayıs ayının son haftasında düzenleyeceğiz. Yalova Valimiz Sayın Dr. Hülya Kaya da bu anlamda çok önemli bir destek veriyor. Biz de bu anlamda çalışmalar yapıyoruz. Biz Yalova’da bunu il belediyesi, ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte elimizden gelen ne varsa yapacağız. Her hafta bununla ilgili toplantılar yapıyoruz. İnşallah Yalova’nın bundan sonraki yıllarda da gururlanacağı iyi bir festivali olacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.