Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK’dan son şans! Partiler aday listesindeki eksikleri yarına kadar tamamlayabilecek

YSK’nın seçim takvimi büyük bir hızla işlemeye devam ediyor. Buna göre siyasi partilerin dün saat 17.00’ye kadar kesin aday listelerini teslim etmeleri gerekiyordu. Bazı il ve ilçelerde listelerin yetişmemesinden dolayı YSK siyasi partilere son bir hak tanıdı. Partiler aday listelerindeki eksikleri yarına kadar gidererek teslim edebilecek. Bağımsız adaylar da dahil geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek, kesin aday listeleri ise 3 Mart'ta açıklanacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 11:37
Kaynak: Hilal Baldemir
YSK’dan son şans! Partiler aday listesindeki eksikleri yarına kadar tamamlayabilecek

Geçtiğimiz aylarda açıklanan seçim takvimine göre siyasi partilerin aday listelerini 20 Şubat saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim etmesi gerekiyordu. Siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre, dün saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Seçim kurulları, siyasi partilerin verdikleri aday listelerinde tespit edilecek eksiklikler ile herhangi bir sebeple eksik aday göstermiş olan siyasi partilerin ilçe başkanlıklarından, listede bulunan eksikliğin tamamlanmasını bugün isteyecek.

Aday listesindeki eksiklikler için yarın son gün!

YSK’nın yaptığı açıklamaya göre Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri yarına kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dahil olmak üzere geçici aday listeleri 23 Şubat'ta YSK tarafından ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri ise yine YSK tarafından 3 Mart'ta açıklanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.