Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSAK BAŞKANI KİBAR: İNŞALLAH OLMAZ İLE BU İŞ OLMAZ

Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği (YSAK) Başkanı Barbaros Kibar, Yalova Hayat’a özel yapmış olduğu açıklamalarda halka açık çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 05:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 05:21
Kaynak: Murat Can Aytemur
YSAK BAŞKANI KİBAR: İNŞALLAH OLMAZ İLE BU İŞ OLMAZ

Depremi yakından tanıyan bir il olan şehrimiz Yalova’da, aynı acıların yeniden yaşanmaması için çalışmalarını ve eğitimlerini sürdüren Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği, 1999 Depremi’nin 25.senesine yaklaştığımız şu günlerde, bazı önemli açıklamalarda bulundu ve olası bir deprem anında vatandaşların çaresiz kalmaması için uyardı.

‘’Bu şehir bize emanettir’’

YSAK Başkanı Kibar sözlerinde ilk olarak 1999 Depremi ve sonrasında ki süreç hakkında konuştu ve ‘’Bizler Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği olarak bu şehri yalnız bırakmamak adına gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bu şehir bize emanettir. 25 Yıl önce meydana gelen ve sadece ilimiz değil tüm Marmara'yı etkileyen Marmara Depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara depreminde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on birlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. Geçen yıllar yaraları sarsa da, ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Bundan sonra geçecek yıllar da unutturmayacaktır’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Gelin birlik olalım’’

Sözlerine devam ederken, olası bir depreme hazırlıklı olabilmek adına gerçekleştirilmesi gereken çalışmalardan bahseden ve herkesin duyarlı olması gerektiğini söyleyen Kibar, ‘’Şüphesiz ki ülkemiz, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Tüm Yalova halkına açık çağrımızdır gelin birlik olalım ve bu şehri depreme hazırlayalım’’ diye konuştu.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.