Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSAK Başkanı Barbaros Kibar, ’’Yalova’da biz bize yeter durumda olmalıyız’’... Marmara'da beklenen olası bir depremde neler yaşarız?

Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği (YSAK) Başkanı Barbaros Kibar, ‘’Marmara’da yaşanabilecek olası bir depreme karşı hazırlıklı olarak, kendi kendimize yeter hale gelmeliyiz’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 08:36
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
YSAK Başkanı Barbaros Kibar, ’’Yalova’da biz bize yeter durumda olmalıyız’’...  Marmara'da beklenen olası bir depremde neler yaşarız?

çalışmalar gerçekleştiren Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği’nin Başkanı Barbaros Kibar, Marmara’da gerçekleşecek olası bir deprem hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Sözlerinde, ‘’ Beklenen İstanbul Depremi değil, Beklenen Marmara Denizi depremidir. Biz dernek olarak insanlara bunun farkındalığı anlatama çabasındayız, çünkü olası bir yaşanacak felakette ülkemizde bulunan ve başka ülkelerden gelecek olarak arama kurtarma ekiplerinin metropol şehir olmasından sebep İstanbul genelinde yardıma koşacağını tahmin ediyoruz’’ diyen YSAK Başkanı Kibar devamında ise Yalova’nın olası bir depreme hazırlıklı olup olmadığından bahsetti.

MARMARA'DA 250 YILDA BİR BÜYÜK DEPREM OLUR"

Barbaros Kibar ilk olarak Marmara Bölgesi’nde 250 yılda bir büyük depremin yaşandığından bahsetti ve sözlerine ekledi, ‘’Yer bilimci olan bilim adamlarının verilerine ve araştırmalarına göre Marmara içerisinde yer alan fayların kırılma olasılığının büyük olduğu, bu faylar kırıldığı takdirde 7’den büyük bir deprem gerçekleşeceği ve böyle bir durumda sadece İstanbul’un değil Marmara çevresinde geniş bir alanın etkileneceğini uzun yıllardır dinliyoruz. Bu durum 17 Ağustos 1999 depreminden sonra daha büyük bir olasılıkla gündeme geldi. Marmara’da ortalama 250 yılda bir büyük deprem oluyor. Son büyük depremler olarak 1509 ve 1766 depremlerini tarihi kaynaklardan ve profesörlerden öğreniyoruz.’’

YALOVA BÖYLE BİR FELAKET SENARYOSUNA HAZIR MI?

Konuşmasına olası bir depreme Yalova’nın hazırlıklı olup olmadığı konusunda devam eden YSAK Başkanı Barbaros Kibar, ‘’6 Şubat asrın felaketi olarak adlandırdığımız büyük depremde çalışmaları gördük ve yaşadık Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği (YSAK) olarak da yaptığımız çalışmalarda yaşadığımız şehrimizde bazı eksikliklerin olduğunu fark ettik. Aslında dikkatimizi çeken büyük algı oluşturulan beklenen İstanbul Depremi değil, Beklenen Marmara Denizi depremidir. Biz dernek olarak insanlara bunun farkındalığı anlatma çabasındayız, çünkü olası bir yaşanacak felakette ülkemizde bulunan ve başka ülkelerden gelecek olarak arama kurtarma ekiplerinin metropol şehir olmasından sebep İstanbul genelinde yardıma koşacağını tahmin ediyoruz. Yalova olarak Kent genelinde en büyük destekçimiz ve ciddi anlamda konuya duyarlı olan tek kişi var diyebiliriz o da belediye başkanımız Sn. Mustafa Tutuk. Hem biz dernekler ile yaptığı çalışmalar hem de kentsel dönüşüm için gösterdiği çaba elbette küçümsenemez. Ancak bizlerin Yalova halkından da isteğimiz ve talebimiz herkesin afet farkındalık bilgisi olması ve bu konuda da biz derneklere, gönüllülere destek olmasıdır. Yalova da biz bize yeter durumda olmamız şehirde büyük bir afet planı hazırlamamız ve olası durumda can kayıplarının yaşanmaması için de ortak bir şekilde hareket etmeliyiz. Biz Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği olarak tüm vatandaşlarımızı bize destek olmaya davet ediyoruz. Herkese söylediğimiz gibi ‘Siz bize gelin biz size geldiğimizde iş işten geçmiş olabilir’’ diye belirtti. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.