Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YouTube’de yeni bir dönem başlıyor: Reklam engelleme devri kapanıyor!

Dünya devi video platformu YouTube, aldığı yeni bir kararla reklam engelleyici kullanımını ortadan kaldırmaya başlıyor. Yeni bir çalışma ile reklam engelleyicilere savaş açan YouTube, bu yeni özelliği test etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 14:18
Kaynak: Milliyet
YouTube’de yeni bir dönem başlıyor: Reklam engelleme devri kapanıyor!

Dünyanın en popüler ve en dinamik video paylaşma ve yayın yapma platformu olan YouTube, kullanıcıları rahatsız eden ve zaman kaybettiren reklamlar sunuyor.

Video izlerken rahatsızlık yaratan ve seyir zevkini düşüren bu reklamlara maruz kalmamak için YouTube Premium’a aylık belirli bir ücret karşılığında abone olmanız gerekiyor.

Fakat birçok kullanıcı, bu ücretli abonelik özelliği yerine yasal olmayan reklam engelleme eklentileri kullanarak reklamları ortadan kaldırıyor.

YOUTUBE, REKLAM ENGELLEYİCİLERE GEÇİT VERMEYECEK

YouTube, reklam engelleyici kullanan kişilere yönelik kararlı ve önemli bir adım atmış ve artık reklam engelleyici eklentileri engellemeye başlamıştı.

Bazı reklam engelleyici eklentilerde video izlemeye izin vermeyen YouTube, kullanıcıların karşısına videonun izlenemeyeceğine dair bir uyarı çıkarıyordu. Ancak, daha sonra bu kısıtlamayı devre dışı bırakan birçok eklenti oluşturularak bu kısıtlamaya da çözüm bulundu.

YOUTUBE SON NOKTAYI KOYUYOR

Kullanıcıların yaptığı geri bildirimlere göre reklam engelleyici kullanılmak istendiğinde videolar artık çalışmayacak. Algoritma, otomatik olarak videonun sonuna atacak. YouTube, bu şekilde reklam engelleyici eklentileri tamamen işlevsiz hale getirecek.

Reklam engelleyici kullanan kullanıcılar, bu yeni özellik ile hiçbir şekilde videoyu oynatamayacak.

YouTube cephesinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmamış olsa da bu yeni önlem, pek çok kullanıcının reklam engelleyici ile sağladığı seyir zevkini ortadan kaldıracak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.