Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel seçimlerde sandıklarda görev yapanların ücretleri belli oldu

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere hazırlanıyor. Partiler adaylarını duyurmaya devam ederken bir yandan da AK Parti seçim beyannamesini duyurmaya hazırlanıyor. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu da yerel seçimde görev alacak sandık kurulu başkanı, memur üyeler ve bina sorumlularının alacakları ücretleri açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 12:01
Kaynak: Hilal Baldemir
Yerel seçimlerde sandıklarda görev yapanların ücretleri belli oldu

Yerel seçim atmosferi tüm Türkiye’yi sarmaya devam ederken partilerin gündemleri de oldukça yoğun bir şekilde değişmeye devam ediyor. Son olarak CHP’nin İzmir Belediye Başkan adayını duyurmasından sonra başta İzmir olmak üzere Türkiye genelinde tepkiler peş peşe geldi.

Öte yandan AKP’de ise yerel seçim gündemi oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor. Türkiye genelinde il ve ilçelerde bütün adaylarını duyuran AKP şimdi ise seçim beyannamesini duyurmaya hazırlanıyor.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 2 ay kala seçim çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Seçim güvenliğinden sorumlu olan Yüksek Seçim Kurulu herhangi bir sorun yaşanmaması için hazırlıklarını hızlı ve yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Yerel seçimlerde yer alacak siyasi partilerin sandık temsilcilerinin yanı sıra YSK tarafından belirlenen memurlar seçim günü sandık güvenliği için görev başında olacak. Sandık kurulu başkanı, memur üyeler ve bina sorumluları olarak seçimde 3 farklı görevli bulunacak.

Milyonlarca seçmenin oy kullanacağı 31 Mart Pazar günü görev alacak kişilere verilecek ücretler de belli oldu. YSK seçimde sandık görevlilerinin alacakları ücretleri duyurdu. Buna göre;

Sandık kurulu başkanı: 2947 TL

Memur üye: 2088 TL

Bina sorumlusu: 2936 TL olarak belirlendi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.