Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yıla bir zamda akaryakıttan! İşte motorin ve benzine gelecek zam

Yeni yılın ilk dakikalarında Karayolları Genel Müdürlüğü köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. İkinci zam haberi ise akaryakıttan geldi. 3 Ocak Çarşamba gününden itibaren benzine ve motorine vergi zammı geleceği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 12:11
Kaynak: Hilal Baldemir
Yeni yıla bir zamda akaryakıttan! İşte motorin ve benzine gelecek zam

Türkiye yeni yıla girdiği ilk dakikadan itibaren adeta zam yağmuruna tutuldu. İlk önce köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geldi ardından benzin ve motorine zam yapılacağı duyuruldu. Vergi miktarındaki artışla birlikte benzine ve motorine zam yapılacak.

3 Ocak Çarşamba günü aralık ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanmasıyla birlikte, aynı günün gece yarısından itibaren akaryakıt ürünlerinin maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında son 6 aylık üretici enflasyonu kadar artış yapılacak.

Son olarak Kasım ayında belirlenen ÜFE'deki değişim son altı aylıkta yüzde 32,26, son beş aylıkta ise yüzde 24,18 olmuştu. Bu kapsamda 3 Ocak Çarşamba günü açıklanacak veri ile birlikte ÜFE'nin yüzde 25 bandında olması durumunda maktu ÖTV tutarları; benzinde 7,52 TL'den 9,40 TL'ye, motorinde ise 7,05 TL'den 8,81 TL'ye yükselecek.

Bu vergi artışına yüzde 20'lik katma değer vergisi (KDV) de dahil edildiğinde benzinde en az 2,25 TL, motorinde ise en az 2,11 TL'lik zam yapılması gündeme gelecek. Yapılacak zammın 3 Ocak Çarşamba gece yarısından itibaren geçerli olması bekleniyor.

Benzin ve motorinin güncel fiyat durumuna değinecek olursak benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 34,55 TL, Ankara'da 35,18 TL, İzmir'de 35,37 TL seviyesinde bulunuyor.

Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul'da 37,16 TL, Ankara'da 37,74 TL, İzmir'de 37,99 TL seviyesinde bulunuyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.