Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yemen açıklarında kaçırılan Türk kaptanların da bulunduğu gemi 15 saat sonra kurtarıldı

Dün akşam saatlerinde Yemen açıklarında bulunan ve içerisinde Türk mürettebatın da bulunduğu gemi kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Olay medyada duyulduğu andan itibaren büyük yankı uyandırırken 2 Türk kaptanın da bulunduğu gemi 15 saat sonra kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 11:00
Kaynak: Hilal Baldemir
Yemen açıklarında kaçırılan Türk kaptanların da bulunduğu gemi 15 saat sonra kurtarıldı

İsrailli iş adamına ait 'Central Park' isimli gemi Yemen’in Aden şehri açıklarında kimliği belirsiz kişiler tarafından dün akşam saatlerinde kaçırıldı. Olayın doğruluğu, ismini vermek istemeyen ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bir yetkili tarafından onaylandı. Yetkili geminin alıkonulduğunu teyit ederken tankeri işleten Zodiac Maritime şirketi ise yaptığı açıklamada saldırıyı, 'şüpheli bir korsanlık olayı' olarak değerlendirdi.

Yapılan açıklamada gemide çok uluslu 22 mürettebatın bulunduğu ve geminin 'fosforik asit yükü' taşıdığı ifade edildi.

Gemide 2 Türk mürettebat var!

Gemide iki Türk denizcinin bulunduğu bilgisi Türkiye’de büyük yankı uyandırırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi. Açıklamada, Türk denizcilerin Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel olduğu ve görev yaptıkları kimyasal tankerden haber alınamadığı açıklandı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır. Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir. Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığı'nca takip edilmektedir." denildi.

15 saat sonra kurtarıldı!

Akşam saatlerinde iletişimin eksildiği ve ulaşılamayınca kaçırıldığı anlaşılan gemi 15 saat sonra kurtarıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Liberya bayraklı Central Park tankerinin şirketi ve Türk mürettebatı ile Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.