Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz gibi hafta sonu geliyor! Yalova'da sıcaklıklar 25 dereceyi aşacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre bu hafta sonu ülkenin büyük bir kesiminde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak. Özellikle ülkenin Güney kesiminde sıcaklıklar 30 dereceyi aşacak. Marmara’da sıcaklıklar 25 derecenin üstüne çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yaz gibi hafta sonu geliyor! Yalova'da sıcaklıklar 25 dereceyi aşacak!

Ekim ayının ilk günlerinde etkisini göstermeye başlayan soğuk havalar giderek yerini sıcak günlere bırakmaya başladı. Ekim ayının son haftasına girmemizle birlikte ülkenin büyük bir kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı.

havalar ısınıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonuna ilişkin hava sıcaklığı tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre Marmara Bölgesi’nde sıcaklıkların 25 derecenin üstüne çıkması bekleniyor. Ege kıyılarında 25 dereceyi aşan sıcaklıklar Akdeniz kıyılarına gelindiğinde ise 30 derecenin üzerine çıkacak, Türkiye genelinde adeta yazdan kalma bir hafta sonu yaşanacak.

Sıcaklıkların artması beklenirken öte yandan Pazar günü Marmara Bölgesi’nin doğusunda ve batı Karadeniz’de yer yer yağmur görülecek ancak hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş yaşanmayacak.

cumartesi hava durumu

Bugün yerel yağışlar görülebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hafta sonu sıcaklık tahminlerine göre: Ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli, Bayburt, Zonguldak, Kastamonu ve Artvin’in iç kesimleri, Muş ve Bingöl çevreleri ile Rize’nin iç kesimlerinin Cuma günü yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

29 ekim pazar hava durumu

Rüzgârın, genellikle güneyli, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuzeyli yönlerden hafif bir şekilde, ara ara orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli bir şekilde (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.