Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAÜ’de, toplumda giderek yaygınlaşan ‘Dikkat Eksikliği’ konuşuldu

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından belirli aralıklarla düzenlenen Sağlık Akademisi Günlerinde Hiperaktivite konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 04:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 04:12
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
YAÜ’de, toplumda giderek yaygınlaşan ‘Dikkat Eksikliği’ konuşuldu

Tıp Fakültesi Sağlık Akademisi Günleri kapsamında 7S7C Psikoloji Paneli düzenlendi. 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Rektör Yardımcıları: Prof. Dr. Vefik Arıca ve Prof. Dr. Cahit Külekçi, Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Karakuş, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Arıca, “Dikkat eksikliği bir halk sağlığı sorunudur”

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, hiperaktivitenin normalin dışında aşırı hareketlilik ve aktif olma durumu olduğunu hatırlatarak, genellikle çocukluk çağında ayırt edici belirtilerle kendini gösterse de gebelik döneminde de fark edilebildiğin aktardı. Doğumdan sonra bebeklik döneminde, çocukluk döneminde ve yetişkinlikte hiperaktivitenin devam ettiğini belirten Arıca, "Ülkemizde yaklaşık 1 milyon çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında dikkat eksikliği bir halk sağlığı sorunudur." dedi.

Katılımcılara teşekkür belgesi verildi

Vefik Arıca’nın ardından Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Akif Cansız, Dr. Öğretim Üyesi Mutlu Özbek, Dr. Öğretim Üyesi Neslihan Yaman ve Dr. Öğretim Üyesi Sinem Baltacı, bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde hiperaktivitenin nedenleri ve belirtileri hakkında bilgi verdi. Hiperaktivitenin teşhis ve tedavi süreçlerinin de konuşulduğu program sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.