Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasal takipte rekor: Borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 1 milyonu aştı!

Son yıllarda ekonomide yaşanan çöküş ve enflasyondaki hızlı artış vatandaşın kredi kartlarına daha fazla yüklenmesine neden olurken bankaların alacakları da katlanarak arttı. Türkiye Bankalar Birliği'nin son verilerine göre, 2023 yılının ilk 6 ayında bireysel kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe girenlerin sayısı 1 milyonu aştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 13:46
Kaynak: Hilal Baldemir
Yasal takipte rekor: Borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 1 milyonu aştı!

Kredi kartı ve bireysel kredi kullanımında her yıl bir önceki yıla göre rekor kıran Türkiye’de vatandaşlar bankalara olan borçlarını ödeyemedikleri için yasal takibe alınıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nin yayınladığı verilere göre, kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ciddi artış gösterdi.

KREDİ KARTI BORÇLULARI İLK SIRADA

2024 yılının ilk 6 aylık döneminde, 899 bin kişi bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe alındı. Yine aynı dönem içerisinde çektikleri kredi borçları nedeniyle yasal takibe alınan kişi sayısı ise 737 bin oldu. 2024 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 636 kişi banka borçları nedeniyle yasal takibe alındı.

BORCUNU ÖDEYEMEYENLERİN SAYISINDA REKOR

Dünya.com'da yer alan habere göre 2024 yılının ilk 6 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre kredi kartı ve kredi borçları yüzünden yasal takibe giren kişi sayısı yüzde 39 artarak 1 milyon 213 bin kişiye ulaştı.

BANKALARIN ALACAKLARI YÜZDE 126 ARTTI

Risk Merkezi'nin Ağustos 2024 verilerine göre, borçluluk oranlarındaki ciddi artış dikkat çekti. Buna göre, bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar, 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 96 milyar liraya yükseldi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.