Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapmayan 2 bin 568 TL ceza ödeyecek! 1 Aralık 2024’te başlıyor

Kış aylarının gelmesine kısa süre kala yetkililerden kış lastiği hatırlatması gelmeye başladı. 1 Aralık 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak zorunluluğa uymayan araç sahipleri 2 bin 568 TL ceza ödeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:18
Kaynak: Hilal Baldemir
Yapmayan 2 bin 568 TL ceza ödeyecek! 1 Aralık 2024’te başlıyor

Havaların soğuduğu ve kar yağışlarının araç yollarını tehlikeli hale getirdiği kış ayları yaklaşırken sürücüler için de bazı zorunluluklar devreye girmeye başlıyor. 

Her yıl aynı dönemde başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması bu yıl içinde yakın zamanda uygulanmaya başlayacak ve araç sahipleri lastiklerini kış lastiği ile değiştirecek.

Önümüzdeki kış dönemi için kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2024'te başlayarak 1 Nisan 2025'e kadar devam edecek. Bu tarihler arasında, yolcu veya yük taşıyan tüm ticari araçların kış lastiklerini takması zorunlu olacak. 

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANA CEZA!

Öte yandan yasal düzenlemeye göre belirlenen tarih aralığında kış lastiği takmadığı tespit edilen sürücülere her yıl güncellenen miktarıyla para cezası uygulanacak. 1 Ocak 2024 itibarıyla, kurallara uymayan sürücülere 2.568 TL ceza uygulanacağı bildirildi.

Ancak 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında, yalnızca ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu kapsamda otobüs, kamyon, minibüs ve kamyonetler bulunuyor. Özel araçlar için zorunluluk bulunmuyor fakat güvenlik açısından uzmanlar tüm araç sahiplerinin kış lastiği takmasını şiddetle tavsiye ediyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.