Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı öğrenciler Gölcük Tersanesi Komutanlığını ziyaret etti

Millî Savunma Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında burs alacak olan lise öğrencileri, Gölcük Tersanesi Komutanlığını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 07:55
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalovalı öğrenciler Gölcük Tersanesi Komutanlığını ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından 4 Ekim 2023 tarihinde imzalanan Meslekî Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Ankara, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli ve Yalova olmak üzere 6 ilde beceri ve eğitim faaliyetlerine başlandı.

YALOVA ALTINOVA İBRAHİM NUH PAKSU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ DE KATILDI

Belirlenen okullarda ve Millî Savunma Bakanlığı yerleşkelerinde savunma sanayisine yönelik nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedefiyle imzalanan protokol kapsamında: Kocaeli Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yalova Altınova İbrahim Nuh Paksu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Gölcük Tersanesi Komutanlığını ziyaret etti. Öğrencilere, Gölcük Tersanesi Komutanlığı tanıtılarak, usta öğreticiler refakatinde meslek alanlarıyla alakalı atölyeler ve fabrikalar gezdirildi. Burs alacak öğrenciler, protokol kapsamında makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, denizcilik, endüstriyel otomasyon teknolojileri, bilişim teknolojileri, plastik teknolojisi, metalürji teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, kimya teknolojisi, gemi yapımı ve uçak bakım alanlarında Millî Savunma Bakanlığı uzmanları tarafından eğitim görecek.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.