Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı Dünya Şampiyonu Buse’den Rektör Bahçekapılı’ya ziyaret

Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ve yılın en iyi çıkış yapan kadın güreşçisi seçilen milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, antrenörü Murat Gençtürk ile birlikte Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’yı makamında ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 00:10
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalovalı Dünya Şampiyonu Buse’den Rektör Bahçekapılı’ya ziyaret

Dünya Güreş Şampiyonası’nda 68 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandıran milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, antrenörü Murat Gençtürk ile birlikte Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Geri de hazır bulundu.

Buse Tosun Çavuşoğlu’nu ve antrenörü Gençtürk’ü tebrik ederek, başarılarının devamını dileyen Rektör Bahçekapılı, “Buse Tosun Çavuşoğlu, Türk güreşinin ve Türk kadınının gücünü tüm dünyaya gösterdi. Hem Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı hem de Dünya Güreş Birliği tarafından yılın en iyi çıkış yapan kadın güreşçisi seçildi. Bu büyük bir başarı ve bizleri gururlandırdı. Kendisini ve antrenörünü kutluyorum. Yalova Üniversitesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Buse Tosun Çavuşoğlu’na ve tüm milli sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çavuşoğlu ise, Rektör Bahçekapılı’ya teşekkür ederek, “Rektörümüzün bize gösterdiği ilgi ve alaka çok değerli. Bizlere verdiği destek ve moral sayesinde daha çok çalışıp, daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Hedefimiz, 2024 Yaz Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalya getirmek. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Rektör Bahçekapılı, Çavuşoğlu ve antrenörü Gençtürk’e hediye takdim etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.