Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı çiftçilere toplam 511 bin 650 adet fide dağıtıldı

2024 yılı sonbahar dönemi projeleri kapsamında, Kadıköy beldesinde ve Kazımiye köyünde 65 çiftçiye toplam 293 bin 650 adet kıvırcık(marul) fidesi ile 218 bin adet pazı fidesi teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 13:22
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalovalı çiftçilere toplam 511 bin 650 adet fide dağıtıldı

Yalova'da 2024 yılı sonbahar dönemi projeleri kapsamında, Kadıköy beldesi ve Kazımiye köyünde toplam 65 çiftçiye fideler dağıtıldı. Dağıtım sırasında çiftçilere 293 bin 650 adet kıvırcık (marul) fidesi ve 218 bin adet pazı fidesi teslim edildi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Selçuk Yaman, Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Resul Çiftçi, teknik personeller ve çiftçilerin katıldığı fide dağıtım törenlerinin hemen ardından 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Vali Dr. Hülya Kaya kadın çiftçileri tarla ve seralarında ziyaret ederek tarımsal faaliyetler hakkında detaylıca bilgi alarak günlerini kutladı.

Vali Kaya, burada aynı zamanda da kadın çiftçilerin çalışma hikayelerini dinleyerek, onların tarım sektöründeki katkılarını tebrik etti. Kadın çiftçiler, kendilerine yapılan bu ziyaretle büyük bir motivasyon kaynağı bulduklarını ifade etti ve Vali Kaya’ya teşekkür etti. Vali Kaya da “Kadın çiftçilerimizin üretim sürecindeki katkıları, aile ekonomisi ve toplum için büyük bir değer taşıyor. Onların desteklenmesi, sürdürülebilir tarım için kritik bir adım” dedi.

"Toplam bütçe 2.183.862 TL olacak’’

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Selçuk Yaman sonbahar dönemi projeleri hakkında yaptığı açıklamada, “2024 yılı sonbahar dönemi projeleri tamamlandığında 800 bin adet kıvırcık (marul) fidesi ile 218 bin adet pazı, 378 bin adet karalahana fidesi üretime katkı olması adına çiftçilere teslim edilmiş olacak. Sonbahar projelerinin toplam bütçesi 2.183.862 TL olacak” dedi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.