Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'ya 10 Ayda 529,6 Milyon liralık yatırım

Yalova İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı 4. olağan toplantısında kente 10 ayda 529 milyon 600 bin TL'lik yatırım yapıldığı açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 00:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'ya 10 Ayda 529,6 Milyon liralık yatırım

Kurul, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında bir araya geldi. Toplantının açılışında söz alan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ve bu toplantı sonrasında sağlanacak kararlar ilimizin gelişimi, ihtiyaç duyulan yatırımların sağlanması, sorunların giderilmesi açısından son derece önemli. Ben tüm kurumların bu anlamda tam bir koordinasyon içerisinde çalışacaklarına da inanıyorum” dedi. 

Vali Dr. Kaya’nın ardından ilde ilk 10 aylık süreçte yapılan yatırımlar ve bu yatırımların geldiği nokta hakkında Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı bilgi verdi. Yılın ilk 10 ayında toplamda 529 milyon 600 bin TL’lik yatırım yapıldığına değinen Atçı, “2023 yılı 3. dönem sonu itibariyle; 15 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 38 adet biten, 86 adet devam eden, 10 adet başlanmamış ve 17 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 154 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 7,4 milyar TL'dir. Mevcut projeler için 2023 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 4,3 milyar TL'dir. 2023 yılında projelere toplam olarak 792,2 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2023 yılında 3. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 529,6 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre % 66,8 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın proje bedeline göre ise % 66,0 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, İl Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir” diye konuştu.
Ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan kurumlar kendi sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalar ve yatırımlar ile bu yatırımların geldiği nokta hakkında bilgiler paylaştılar. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.